Mogelijk gemaakt door Blogger.

Va Va Voom Volume Hair

Niemand staat 's morgens op met een volumeus kapsel, maar wat zouden we dat maar al te graag willen!!
Ok, we zijn natuurlijk geen modellen die een extravagante modeshow moeten lopen, waar het allemaal over-the-top mag zijn, maar met een beetje volume zijn we natuurlijk al wat tevreden.

Geen idee wat de oorzaak is van je futloze haar?
Kijk eventjes mee en pump up that volume:

De eerste stap naar een vollere bos haar, begint bij je kapsel.
Heb je fijn en dun haar: Sterk opknippen laat je dunne lokken juist dunner lijken, een licht opgeknipte bob is veel beter.
Heb je dik en zwaar haar: door het gewicht  van je haar (zeker als je het op één lengte draagt), zakt het waarschijnlijk direct uit. Het beste hier is opknippen, inknippen en uitdunnen, zodat je haar minder zwaar wordt. Kies voor laagjes!

Easy on the products
Een overdosis aan verzorgingsproducten is echt niet goed voor je haar.
Je hebt waarschijnlijk al verschillende producten uitgeprobeerd, van shampoo's tot conditioners, maskers, ...
Dat is natuurlijk goed, maar vergeet niet, gebruik niet alle producten elke dag en niet allemaal achter elkaar, anders wordt je haar juist zwaarder.
Je haar kan nu eenmaal niet constant producten blijven opnemen, ze raken verzadigd en blijven dus futloos.

Shampoo en conditioner kan je elke dag gebruiken, maskers één keer in de twee weken en herstelkuurtjes iedere vier tot zes weken.

Kies gericht
Grijp niet naar het eerste volumemiddeltje in het rek, maar let erop of het wel geschikt is voor jou haartype (droog, normaal, vet of beschadigd haar).
Een volumeshampoo voor vet haar zal op droog haar weinig effect hebben, omdat het product niet op jouw haartype is afgestemd.

Ook zonder de juiste stylingsproducten creeër je geen volume.
Heb je dun haar: laat gel, wax en modelleerpasta's staan en kies voor sterke haarlak, gelsprays en mousse. Die zullen je haar minder verzwaren.
Heb je zwaar haar: wax, supersterke haarlak en gel geven je lokken juist wel veel volume.

♦ Warm/koud
Warme mutsen, koud of juist heel warm buiten, superhete douche, ... Je hoofdhuid kan er behoorlijk van geïrriteerd geraken en je haar krijgt dan niet alle voedingsstoffen die het nodig heeft.
Stimuleer na het wassen de doorbloeding van je hoofdhuid met koud water (lees hier nog eens mijn artikeltje van koud water).

Haardieet
Believe it or not, verschillende etenswaren kunnen je haar lusteloos maken.

Vet haar: Laat spicy food aan de kant staan. Voedsel waardoor je gaat zweten laten hun talgsporen ook achter op je hoofdhuid. Drink veel water en eet veel vers fruit.

Droog haar: te weinig vet eten zorgt voor een te droog kapsel. Dat wil daarvoor niet zeggen frietjes ed, maar kies eerder voor noten, zaadjes en vette vis.

Dof haar: als je weinig proteïnen eet, blijven de haarscubben niet meer gladjes op elkaar liggen, gedaan met shiny hair. Zorg voor voldoende mager vlees, gevogelte en zuivelproducten en zo krijgt je haar ook meer glans.

Haaruitval: heeft meestal te maken met een ijzertekort. In vlees zit het meeste ijzer (daardoor hebben ook veel vegetariërs ijzertekort), maar je kan ook kiezen voor broccoli, pompoen, tomaten en citrusvruchten.

Roos: Vitamine B is essentieel voor je haar. Een tekort leidt vroeg of laat tot een verlies van elasticiteit en glans, en later ook roos. De meeste Vitamines B zitten in brood, aardappelen, melkproducten en vlees.

♦ Nog enkele volume-stylingstips:
- Breng je stylingsproduct in laagjes aan: als je alles boven elkaar aanbrengt, bezwijkt je kapsel al snel onder het gewicht.
- Föhn je haar met je hoofd naar voren, en richt de warme lucht vooral op je haarwortels.

- Gebruik een ronde borstel tijdens het föhnen.
- Draai rollers in je haar om volume te creëeren.
- Toupeer je haar lichtjes bij de wortels.


Hopelijk hebben jullie iets aan de tips, en lopen jullie binnenkort allemaal met een volumeus kapsel rond!!

Wella Pro Series Producten in deze post:
Volume Shampoo en Conditioner €3.99
Volume Mousse, haarspray en Air Mousse €4.99


Deze blogpost kadert in de Wella Pro Series wedstrijd, waar ik 1 van de 10 ambassadeurs ben. Vanaf 16 juni kan via de Wella Pro Series België facebookpagina gestemd worden op jullie favoriet, maar je kan nu alle ambassadeurs en hun reeds gepubliceerde artikels al bekijken.