Mogelijk gemaakt door Blogger.

Choose a bun for your hair!

Een dot in je haar, ideaal voor warme zomerdagen. Het is snel en easy, ziet er leuk uit, en vooral ook heel fris als je haar uit je nek is.

Bij een dotje denk je nu misschien direct aan de typische 'ballerina bun' maar je kan natuurlijk eindeloos variëren en een stijl kiezen die het beste bij jou past.
Ga je voor casual of eerder voor iets meer formeel, kies je een lage of een hoge dot, messy of gladgestreken, met een accessoire erbij of juist niet, ...
Ik zet er met deze post alvast enkele op een rijtje die ik bij mezelf heb uitgeprobeerd, hope you like it!!


Opzij afgewerkt met wat krullen

Dotje met 2 vlechtjes

Lage dot met veel volume bovenaan

Start:
Eerst en vooral, je maakt je haarknot best niet in versgewassen haar, anders is het haar te zacht en blijft het ook niet zo makkelijk op zijn plaats zitten. (En anders best wat haarspray in je haar sprayen en uitkammen.)

Spulletjes die ik voor deze looks gebruikt heb:

haarrekkertjes
schuifspeldjes
borstel
kam
haarspray
enkele accessoires
Braun Satin-Hair 7 Curler (waar je de warmte kan aanpassen aan je haartype 'fine-normal-thick')

De basis van het maken van een knot is je haar kammen (bij een messy of volumeuze knot toupeer je best je haar nog even), een paardenstaart maken en vastbinden met een elastiekje. Je staart draaien, tot hij van zichzelf begint rond te draaien rond je rekkertje.

Voor een meer messy look, kan je ook gaan voor gewoon een lus (als je je haar de laatste keer door je rekkertje trekt, niet volledig doortrekken zodat je een soort lusje bekomt), en dan de rest van het haar dat er nog uithangt er nonchalant ronddraaien.


Je kan je knot op zijn plaats houden door onderaan en bovenaan een schuifspeldje te plaatsen in een X-vorm, meerderen schuivertjes te plaatsen of gewoon nog een tweede rekkertje om het haar te draaien.
Afwerken met haarspray om het kapsel op zijn plaatst te houden en eventuele losse lokjes vast te drukken.
Als je wil, kan je nog altijd afwerken met een leuk accessoire zoals een strik, bloem, haarband, ...


Of in plaats van een traditionele dots, kan je ook nog altijd kiezen voor een strikje, in ware Lady Gaga stijl!Wat is jullie favoriet? En willen jullie graag een tutorial zien van één van de dotjes, let me know (er moeten nog steeds 3 fimpjes komen).

Deze blogpost kadert in de Wella Pro Series wedstrijd, waar ik 1 van de 10 ambassadeurs ben. Vanaf 16 juni kan via de Wella Pro Series België facebookpagina gestemd worden op jullie favoriet, maar je kan nu alle ambassadeurs en hun reeds gepubliceerde artikels al bekijken.