Mogelijk gemaakt door Blogger.

Hoe je eigen haar bijknippen

Als jullie mij regelmatig volgen, zouden jullie al moeten weten dat ik een echte kappersfobie heb.
Zo ging ik ooit naar de kapper om 20 cm (wat ik al heel veel vind) eraf te laten knippen, en kwam ik met 40 cm haar minder naar buiten, not amused!!!


Sindsdien durf ik geen kapsalon meer binnen te stappen. Ok, ik mis 'the pampering of it all', maar zeg nu zelf, het is algemeen gekend dat kappers zich dolgraag uitleven op de puntjes!!
Ik knip nu meestal zelf mijn haar: de puntjes bijknippen, zorgen voor wat laagjes, mijn pony knipte ik de eerst keer ook helemaal zelf, met een afbeelding van hoe het eruit moest zien naast mij, en werk ik nu ook gewoon zelf bij!

Ik wou jullie natuurlijk dolgraag eens laten weten hoe ik dan aan de slag ga:

Tips:
♦ Eerst en vooral, zorg voor een echte kappersschaar, dat hoeft geen duur exemplaar te zijn, maar met een gewone papier- of keukenschaar kan je niet mooi en recht knippen en het beschadigd ook je haar, waardoor het opnieuw snel zal splitsen.
Zorg ook voor een goede haarborstel en fijn kammetje, en een goede haarspray om je frou na het knippen in model te houden.♦ Ik knip mijn haar altijd wanneer het droog is, je ziet dan ook direct resultaat en merkt als er iets niet goed is of zo. Nat haar knipt wel iets makkelijk, maar let op, je haar wordt na het drogen enkele cm korter. Je kan ook met een spray je haar een beetje nat maken, of gewoon je kam even nat maken en zo je haar doorkammen.

♦ Knip altijd in kleine stukjes, je kan er achteraf nog altijd meer afknippen, beter eens meer knippen dan spijt achteraf!!

Haar bijknippen:
♦ Je kan je haar in een staart doen, goed onderaan in je nek, leg je staart over je schouder en dan het onderste haar gelijk en recht tussen je vingers houden tot waar je het wilt knippen, en dan knip... de schaar erin!♦ Maak daarna je haar los en maak een middenscheiding, over gans het haar, en leg over elke schouder een deeltje. Het haar kammen en kijken in de spiegel of de lengten langs beide kanten gelijk zijn. Je kan het zo ook knippen, door ze op dezelfde lengte recht af te knippen.


♦ Wil je wat laagjes in je haar, dan hou je je hoofd voorover gebogen, kam alles goed en knip zo het haar recht af. Werk wel in kleine deeltjes, en ga van de ene kant naar de andere.

Pony bijknippen:
♦ Eerst en vooral, bepaal goed welke haren bij je pony horen, en zorg ervoor dat je de rest van het haar even in een staartje doet zodat het zeker uit de weg is.

♦ Zorg ervoor dat de zijscheiding waar je pony begint, ter hoogte van het hoogste punt van je wenkbrauw ligt.
Kam het haar allemaal naar voor en knip dan je haar eerst wat gelijk ongeveer ter hoogte van je neusbrug.
Daarna laat je je schaar over je haar glijden (niet echt doorknippen), van boven naar beneden, start ongeveer ter hoogte van je ogen, zo naar je neus toe en werk in de richting van hoe je pony ligt. Aan de zijkant mogen de haartjes wat langer zijn.


♦ Hou na het knippen de haren nog even tussen je vingers. Het hoeft natuurlijk niet zo precies te zijn, maar kijk toch of er niet teveel verschillen zitten tussen de haartjes.
Even afwerken met wat haarspray om het perfect op zijn plaats te houden, ik gebruik hiervoor de Wella Pro Series Strong Hold Haarspray.

Hopelijk hebben jullie er wat aan.
Knippen jullie soms zelf je haar?

Deze blogpost kadert in de Wella Pro Series wedstrijd, waar ik 1 van de 10 ambassadeurs ben. Vanaf 16 juni kan via de Wella Pro Series Belgiƫ facebookpagina gestemd worden op jullie favoriet.