zondag 26 januari 2014

How to: Golvend haar zonder hitte


Mensen met steil haar, net als ik, willen het liefst krullend haar. Ik vind dat heel erg mooi, maar heb echt niet altijd de tijd, of zin, om met de krultang aan de slag te gaan (lees gerust nog mijn artikeltje over krullen met de krultang). Maar ik heb voor jullie nu ook een heel gemakkelijke oplossing om krullen of toch wat meer slag in je haar te creëren, en het enige wat je daarvoor moet doen is slapen!
Lees snel verder:Als eerste kan je natuurlijk altijd je haar gaan vlechten, dan krijg je als resultaat bekjes in je haar. Maar ik bekeek ooit een filmpje van Beautylab, met de tip om je haar in twee dotjes te gaan opsteken alvorens je gaat slapen, en sindsdien doe ik het toch regelmatig op die manier. Het is supermakkelijk en op één, twee, drie geklaard!

Hoe ga je nu te werk?
Ik doe het vooral nadat ik 's avonds mijn haar gewassen heb. Dan gebruik ik eerst een volumespray op de wortels van mijn haar, en een haarmousse op de lengten van mijn haar. Daarna gewoon het haar drogen met een haardroger, hoeft niet helemaal kurkdroog te zijn. Je kan ook je haar gewoon even bevochtigen als je het net niet gewassen hebt.
Nadien ga je je haar gewoon verdelen in twee delen, bovenaan en onderaan, en die twee delen gaan opdraaien en vastmaken in een knotje (ziet er grappig uit, maar we denken aan het resultaat). En zo kruip je je bed in. Ik vind het helemaal niet storend om mee te slapen, maar als je een rugslaper bent zal het waarschijnlijk niet zo heel aangenaam zijn.
(Je kan het ook overdag gaan doen, als je bv. overdag thuis bent en 's avonds naar een feestje gaat).
's Morgens gewoon de twee dotjes eruit halen. Nog even met je vingers door je haar gaan om je haar wat los te maken, en afwerken met wat haarspray, en klaar is kees!

Wat denken jullie ervan? Hebben jullie dit zelf al gedaan, of gaan jullie het eens uitproberen?

Ook op de foto: roze hemdje van h&m, flamingo-ketting van Forever21 en Chanel La Diva op de lippen.

28 opmerkingen:

 1. ZO mooi! Ik doe dat ook altijd: krullen zonder hitte. Toen ik lang haar had deed ik ook zoiets, maar nu het weer korter is, gebruik ik een nieuwe manier. Loooove curlies!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha de foto met de twee dotten :D mooi resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super! Krullen zonder de tang :-) bedankt voor de tip, vanavond testen! btw je haar is echt heel mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat sta je goed met die lipstick!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik kies normaal voor zachte tinten, nude of lichtroze, maar vind deze eigenlijk best nog leuk!

   Verwijderen
 5. Wauw, heel erg mooi. Wat een prachtig lang haar heb je zeg :o
  Mijn eigen haar is zo erg, dat het dan één kant opkrult zeg maar, met stukken die omhoog springen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor het compliment! Oei, ja voor die look gaan we natuurlijk niet ;)

   Verwijderen
 6. Mooi resultaat.. eens proberen :)
  Eefje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik vind het een mooi en natuurlijk resultaat hebben xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooi en naturel! Ik doe het ook liever op deze manier omdat ik bang ben om mijn haar te beschadigen. Ik ben ook een echte klungel met de krultang.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Yes dit is de perfecte manier voor slag, doe het zelf ook. Wat heb jij trouwens geweldig mooi lang haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. pretty as you are! heel mooi resultaat! mijn haartjes zijn te kort en ik sta niet zo met golvend haar. ik vind dat mooi bij iemand anders, maar niet bij mezelf. liefst zo steil mogelijk bij mij

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hmmm ga ik eens doen, ben benieuwd wat dat met mijn haarstructuur geeft! Wss wat mooier afgelijnde krullen

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Met mijn langer haar durfde ik dit ook wel eens doen. Het resultaat was belange zo mooi niet als het jouwe ... :D (I blame mijn fijn haar ^^)

  x Aurélie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is wel een must om op voorhand wat mousse in je haar te doen, misschien had je dat niet gedaan, want als ik het zonder doe, lukt het helemaal niet zo goed!

   Verwijderen
 13. Handige tip en wat heb je toch prachtig haar! Mooie foto's ook weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. staat je super! ik ben wel een rugslaper dus misschien niet ideaal voor mij.. Maar mss als ik het in 1 dotje bovenop mijn hoofd doe :p

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik had het ook op beautylab gezien maar was het al weer helemaal vergeten, ik ga het vannacht proberen denk ik! De laatste tijd ben ik echt bezeten van krullen :p Zoals je zei, ik heb ook enorm steil haar... :p

  BeantwoordenVerwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram