Mogelijk gemaakt door Blogger.

Bodylotion in de douche


Yes, I'm still alive! Ik had het deze week heel erg druk zowel op het werk als thuis, dat ik niet echt de tijd vond om te bloggen, maar hier ben ik terug! Hoewel het volgende week ook een drukke week zal zijn, ga ik mijn best doen om regelmatig een artikeltje online te zetten!
Vandaag heb ik het alvast over een tamelijk nieuw product die meer en meer op de markt uitkomt, en die ik superhandig vind, namelijk een bodylotion (of melk of olie) voor onder de douche.
Niet meer na het afdrogen je helemaal insmeren en dan even wachten om je kleren aan te doen, je wrijft je in wanneer je nog nat bent en spoelt het daarna af, afdrogen en klaar!
Ik zet graag enkele van deze producten op een rijtje.

Dove Voedende Douchecrème - €3.15/250 ml
De Showergel Caring Protection van Dove is eigenlijk een beetje de voorloper van dit product, en een beetje een combinatie van een douchegel die de huid heel erg gaat voeden. Hij bevat de NutriumMoistureTM, een rijke mix van natuurlijke oliën, die je huid extra gaat voeden. Omdat hij niet echt heel erg schuimt als een douchegel, gebruik ik hem voornamelijk na het douchen als een bodylotion voor onder de douche. Goed inwrijven, even afspoelen en daarna je gewoon afdrogen zoals gewoonlijk.

Ik gebruikte twee producten uit dit gamma, namelijk de Dove Caring Protection zelf en de Limited Edition van deze zomer de Dove Beauty Blossom. Ze zien er alletwee heel leuk en fris uit dankzij de gele en oranje kleurtjes. De Beauty Blossom heeft de frisse en bloemige geur van witte bloesems, de Caring Protection zelf doet me dan weer heel erg denken aan vers wasgoed, en vind ik dan ook heel aangenaam om 's avonds te gebruiken.

Nivea Onder de Douche Body Milk - €4.69/250 ml
Nivea lanceerde vorig jaar al drie Onder de Douche Body Milk producten, en dit jaar komen ze met twee nieuwe geurtjes, namelijk Cacao en Honing.
Deze producten zijn echt bodylotions, dus kan je niet gaan gebruiken als een douchegel. Je moet je dus eerst wassen met een gewone douchegel en afspoelen. Daarna de Onder de Douche Body Milk aanbrengen terwijl je nog onder de douche staat, afspoelen en afdrogen!

De Cacao versie bevat dus voedende cacao boter, perfect voor de extra droge huid dankzij de Vitamine E, mineralen en anti-oxidanten, en heeft ook een heerlijke warme geur.
De Honey bevat honing en melk, perfect om de huid soepel en jong te houden. het is een zachte en romige formule, met een heerlijke zoete geur van honing.

Rainpharma After Oil - €17.95/250 ml
Dit product van het Belgische merk Rainpharma is een huidolie voor in de douche. Ook niet om te wassen, maar om de huid te voeden en soepel te houden. Ook hetzelfde aanbrengen als vorige producten.
De After Oil is beschikbaar in vier natuurlijke geuren, afkomstig van echte bloemen, kruiden, planten en bomen. Komt in een handige pompflacon met een mooie tekening die handgeschilderd werd met Chinese inkt (elke geur heeft een andere tekening).

Ik testte A Zest of Happiness, met een heerlijke frisse citrusachtige geur met oa. essentiële oliën van mandarijn, citroen en sinaasappel. Hij ruikt echt heerlijk, direct wakker en goed gezind 's morgens! De olie is echt heel fijn op de huid, je voelt echt dat de huid heel erg goed gevoed is, zonder vettig aan te voelen (wel opletten dat je niet gaat uitglijden in de douche).

Lush Ro's Argan Body Conditioner - €31.50 / 225 g
Bij Lush hebben ze dan weer een Body Conditioner (wist je dat Lush trouwens de eerste was die deze bodylotion producten voor onder de douche op de markt bracht). Deze Ro's Argan werd me bij de opening van de nieuwe Lush in Antwerpen aangeraden door één van de verkoopsters, en hij is echt heel fijn. Hij ruikt héérlijk naar rozen en zit boordevol verzorgende ingrediënten zoals cacaoboter, fair trade shea boter, paranotenolie, amandelolie, goji bessensap, cupuacoboter en arganolie.
Aanbrengen als een haarconditioner, maar dan voor huid. Verdelen over de schone, natte huid, even laten intrekken, afspoelen en nadien de huid droogdeppen. Geen bodylotion meer nodig!

Niet goedkoop maar voor mij elke cent waard want hij is echt heel heel fijn (je kan altijd eens binnengaan bij Lush voor een sample). De huid is echt door en door gevoed, ideaal ook voor een extreem droge huid, en blijft echt de hele dag lang ruiken naar een zoete rozengeur.

Ik vind dit echt hele handige producten, na het douchen vergeet ik vaak bodylotion aan te brengen, is soms zo een gedoe of in de winter heb je dan koud, en op die manier is het supersnel en makkelijk. Ik kan geen favoriet van al deze producten geven, de goedkopere versies van Dove en Nivea zijn heel fijn en een beetje afhankelijk van welke geur je het liefste hebt. De versies van Rainpharma en Lush zijn natuurlijk heel wat duurder, maar je merkt toch wel een verschil, ze voeden duidelijk beter en de geur blijft ook langer hanger, maar ik vind ze allemaal op hun manier fijn!

Gebruiken jullie al bodylotion-producten onder de douche, of toch nog na het douchen?