Mogelijk gemaakt door Blogger.

Big hair, don't care!


Oké, big hair is nu misschien wat veel van het goede. Ik heb lang, plat en stijl haar, waar heel moeilijk volume in te krijgen is doordat het zo lang en zwaar is. Maar ik probeer wel, regelmatig gebruik ik producten die ervoor zorgen dat mijn haar toch wat meer textuur en beweging krijgt, zodat het er ook iets voller gaat uitzien. Ik zet even mijn laatste nieuwe haarproducten op een rijtje:Wild Stylers by Tecni.ART - L'Oréal Professionnel (€20.40/st. te koop bij de L'Oréal Professionnel kapper)
Deze nieuwe collectie van L'Oréal Professionnel zorgt voor wilde kapsels, rafelig volume en verfrommelde lokken. Vijf producten vind je in deze collectie, ik gebruik Next Day Hair en Scruff Me.
Next Day Hair is een mineraal poeder in spray-vorm, voor een wazig, verfrommeld effect, zoals op de ochtend na een avondje uit. Aanbrengen op de lengten en de punten van het haar en dan het haar goed kneden met de vingers. Je gebruikt zoveel product als je zelf kiest, en je kan tussendoor ook extra gaan toevoegen.
Scruff Me is een gel die je aanbrengt op handdoekdroog haar. Geeft beweging aan het haar en zorgt voor een verfrommeld en rafelig effect. Is heel vloeibaar en natuurlijk, het haar voelt nog steeds zacht aan. Ik gebruik het na het wassen, voordat ik mijn haar ga drogen.
Beide producten gebruik ik 's avonds, Scruff Me als ik mijn haar gewassen heb, Next Day Hair op droog haar. Ik draag mijn haar op een dotje met deze in om te slapen, en de volgende morgen merk ik toch meer volume en structuur in mijn haar. Next Day Hair gebruik ik ook af en toe gewoon overdag om wat textuur in te brengen.

♦ Biosilk - Volumizing Powder (€16.20 te koop bij Johnbeerens.com)
Een volume-poeder is altijd een perfecte oplossing voor extra volume. Ik gebruik het enkel voor een speciale gelegenheid, want het is niet zo heel goed voor je haar. Je haar droogt wat uit en gaat knopen, maar het werkt en je krijgt heel wat meer volume op de kruin dus af en toe maak ik er graag gebruik van.
Deze Volumizing Powder van Biosilk is één van mijn favoriete poeders. Hij ruikt heerlijk en hij geeft ook geen witte waas, wat je bij andere poeders wel kan hebben. Daarnaast maakt hij mijn haar ook niet plakkerig of dof.
Het is dus een poeder voor meer volume in je haar. Hij gaat het overtollige talg gaan absorberen op de hoofdhuid. Het poeder herstelt het haar, waardoor het meer volume krijgt. Gewoon aanbrengen bij de aanzet van het haar, en met je vingertoppen wat inmasseren en volume creëren.

♦ Crèmepasta - Mess Around 10 van Redken (€25.40) & Pixie Pommade van Tecni.ART (€17.40)
Voor mijn haar een wat warrige look te geven, kies ik af en toe voor een crèmepasta. Nieuw in mijn collectie is deze Mess Around 10 van Redken. Hij is perfect geschikt voor elke haarlengte, geeft een natuurlijk warrig effect maar het haar voelt wel nog luchtig aan, perfect voor mijn zware haar. De crème zelf is lichtroze en ruikt heerlijk en fris. Je hebt slechts een beetje nodig, wat openwrijven tussen je handen en dan op de lengten van je haar aanbrengen.
Ik kreeg onlangs ook de Pixie Pommade toegestuurd om uit te testen, normaal geschikt voor kort haar dus, de echte pixie kopjes, maar het is ook een crèmepasta, dus eigenlijk wel geschikt voor elk haartype. Ook hier gebruik je slechts een heel klein beetje, openwrijven tussen de handen en in je haar aanbrengen om een warrig effect te creëren. Deze is iets vaster dan de Mess Around, dus iets meer openwrijven vooraf is de boodschap, maar ze geven beide een mooi resultaat.

♦ Waterclouds - Repair Argan Oil Serum (€19.77 te koop bij johnbeerens.com)
Met al die extra producten in je haar, zorgt je er altijd voor dat je haar goed verzorgt wordt. Mijn geheim, het gebruiken van een haarolie na het wassen. Geeft glans en je haar voelt extra zacht.
Ik wissel heel vaak af met oliën, en nieuw in mijn gamma is deze Repair Argan Oil Serum van Waterclouds. Argan staat bekend voor zijn voedende werking, dus deze is perfect voor droog en beschadigd haar. Hij gaat het haar daarbij gaan beschermen achteraf en voorkomt ook pluis.
Aanbrengen op handdoekdroog haar, alvorens het drogen van het haar (kan ook op droog haar aangebracht worden), wel enkel op de lengten van het haar.
Je hebt heel weinig nodig van een haarolie, een drietal pompjes is meestal genoeg. Deze heeft wel een grote opening, zodat je moeilijk kan gaan doseren, maar verder is mijn haar echt superzacht dankzij deze olie/serum.

Redken - Forceful 23 hairspray (€20)
Ik vergat hem op de algemene foto, maar deze is ook nieuw en ik vind het echt een aanrader. De Forceful 23 hairspray van redken, een supersterke haarlak, met een nieuw parfum. Al dat extra volume dat je gecreëerd hebt, of ook bij het krullen van je haar, heb je toch een goede haarlak nodig. Ik gebruik deze sowieso al dagelijks om mijn frou op zijn plaats te houden, maar ook als ik krullen in mijn haar doe of extra volume en textuur toevoeg, ga ik met deze haarlak toch eens over mijn gehele haar om alles te fixeren en langer goed te houden. Naast een stevige finish geeft hij ook een mooie glans!

Zo, een heleboel maar hopelijk hebben jullie er toch iets aan gehad om wat extra volume of textuur toe te voegen aan je haar. Hebben jullie nog tips hoe jullie zorgen voor een boost in je haar, laat het gerust weten bij de comments!