Mogelijk gemaakt door Blogger.

Wist je dat... Handige beauty tips!


Altijd leuk om handige beauty weetjes te ontdekken, gewoon enkele tips of handige oplossingen! Dus ik vond het wel een leuk idee er een paar voor jullie op een rijtje te zetten!

♦ Om langer genot te hebben van je parfum, kan je gebruik gaan maken van Vaseline. Je brengt een beetje Vaseline aan op de plek waar je je parfum wilt gaan spuiten en spray dan je parfum op dezelfde plek. De Vaseline houdt het parfum langer vast.
Wat ook leuk is, wat parfum op je haarborstel spuiten, en zo je haar kammen!

♦ Iedereen brengt wel eens parfum aan op zijn polsen. Veel mensen gaan dan de polsen tegen elkaar gaan wrijven, maar dat mag je net niet doen. Niet dat het echt kwaad kan natuurlijk, maar het kan ervoor zorgen dat de geur net iets anders gaat ruiken dan oorspronkelijk gepland, omdat de topnoot sneller overgaat in de hartnoot, of de hartnoot in de basisnoot.

♦ Nog een leuke parfum-tip. Als je parfumflesje bijna leeg is, kan je hem gaan opvullen met een neutrale badolie. Zo heb je een heerlijk badolie, met je favoriete parfumgeurtje!

♦ Een oogcrème is een belangrijke stap in mijn gelaatsverzorging, ik gebruik het zowel 's morgens als 's avonds. Belangrijk om weten is dat je deze goed moet aanbrengen. Niet gaan wrijven onder de ogen, maar je gaat het product zachtjes van binnen naar buiten in de huid gaan deppen. Waarom? Omdat de huid heel dun is onder de ogen en ook minder elastisch, dus daarom is het belangrijk het zachtjes aan te brengen, zodat het toch nog de bloedsomloop stimuleert.
Je brengt een oogcrème ook niet juist onder de wimperrand aan, maar op het harde bot eronder, zo kan het niet in de ogen terecht komen en gaan irriteren. Boven de ogen kan het ook aangebracht worden, vooral een liftende oogcrème is effectief daar.

♦ Als je mascara te dik geworden is, kan het wel eens betekenen dat het tijd is voor een nieuwe (een mascara vervang je best elke drie maand). Heb je hem toch nog niet zo lang, dan kan je de mascara goed sluiten en even in heet water leggen. Belangrijk is ook om niet teveel met je borsteltje te gaan 'pompen' (snel met het borsteltje op en neer in de mascara), daardoor gaat hij ook sneller gaan uitdrogen.

♦ Hebben jullie ook vaak dat de conditioner langer meegaat dan de shampoo zelf (ik wel). Een goede tip, conditioner kan je gaan gebruiken om makkelijker je haartjes van je benen of oksels te gaan scheren. Je haartjes worden soepeler en het mesje glijdt ook vlotter over de huid.

♦ Je nagels ga je best niet gaan knippen, maar gaan vijlen. Door je nagels te knippen, raken ze makkelijker beschadigd, door de druk van de nagelknipper op de nagel, en kunnen ze sneller breken of scheuren. Je gebruikt dus het beste een nagelvijl.

♦ Nog een laatste tip, om je nagellak iets sneller te laten drogen. Wanneer je nagellak al een beetje opgedroogd is, maar nog niet helemaal, kan je je nagels even onder de koude kraan houden (niet wanneer je nagellak nog echt nat is, dat werkt helemaal niet).

Zo, hopelijk hebben jullie iets aan deze tips! En als jullie zelf nog handige ideetjes hebben, vermeld ze dan zijn bij de reacties, altijd leuk om meer te weten te komen!

Foto's via Pinterest