Mogelijk gemaakt door Blogger.

My hair loves Matrix


Dat het nu wel echt kouder begint te worden is nu wel duidelijk, brrr. Een dikkere trui, een sjaal, ... ja, het mag stilaan uit de kast beginnen komen. Maar door koudere temperaturen kan je haar ook wel wat extra verzorging gaan gebruiken, je haar wordt al sneller droog door slecht weer en verwarming. En niet alleen je haar voelt dan droog aan, dat kan ook schilfertjes gaan veroorzaken, twee dingen die we dus zeker niet willen.
Daarvoor bij mij in de douche, een perfecte combinatie van Scalpsync & Oil Wonders, beide van Matrix.Als eerste gebruik ik de producten van Matrix Biolage Scalpsync, een nieuw gamma geïnspireerd op de antibacteriële en kalmerende eigenschappen van muntblaadjes. Deze producten gaan de hoofdhuid gaan reinigen, talgproductie en celvernieuwing gaan reguleren en de hoofdhuid ook gaan kalmeren.
De Exfoliating Treatment is een verzorging die je voor het wassen aanbrengt op nat haar. Hij verwijdert het teveel aan talg en gaat de hoofdhuid gaan herstellen.
Nadien uitspoelen en dan kan je de shampoo gaan gebruiken. De Shampoo Anti-Dandruff bevat zink en gaat daardoor schilfertjes gaan aanpakken. Hij voorkomt ook de vorming van nieuwe schilfertjes en vermindert de irritatie van de hoofdhuid.

De producten zijn heel erg fijn en ruiken fris, je ruikt de munt er echt in. De verzorging gebruik ik niet bij elke wasbeurt (ik heb ook niet echt veel last van schilfertjes), maar de shampoo is echt heel fijn. Hij schuimt goed en mijn haar voelt echt verzorgt en zacht.

Ik gebruik nadien altijd wel een conditioner en voor het drogen van mijn haar ook een olie. Voor deze twee stappen kies ik graag voor het Oil Wonders gamma van Matrix. Het gamma bevat een shampoo & conditioner en zes verschillende olie-soorten, voor elk haartype of gebruik.
Ik gebruik hier de Oil Conditioner na het wassen, met Marokkaanse arganolie die het haar extra gaat verzorgen maar ook glanzend en zacht gaat maken.
Voor het drogen maak ik gebruik van de handige Flash Blow Dry Oil, een oliemix die het haar zacht maakt en de droogtijd gaat verkorten. Hij komt in een handige spray flacon, wat heel aangenaam in gebruik is, even sprayen op het haar, wat verdelen en klaar om te drogen.
De producten ruiken trouwens heerlijk, dus mijn haar ook!

Wat denken jullie van deze producten? Heb jullie nog haar-tips voor het kouder wordend weer?