Mogelijk gemaakt door Blogger.

Recept: Mousse van mascarpone met peer en appel


Ik vertelde jullie hier al dat er in samenwerking met AEG enkele leuke receptjes zouden verschijnen op de blog, doordat ik hun nieuwste blender uit de 7 serie uitprobeer.
Ik probeerde vorig weekend een lekker dessertje uit, namelijk een mousse met mascarpone, peer, appel en cacao. Best lekker en helemaal niet moeilijk. Vandaag deel ik graag het receptje.

Wat heb je nodig?
200 gram mascarpone
2 eieren
1 appel
1 peer
1 eetlepel cacao
2 eetlepels suiker

Hoe ga je te werk?
Snij de appel en de peer in kleine stukje en leg ze even apart. Meng in de blender de eierdooiers en de suiker tot een schuimig geheel. Voeg de mascarpone, cacao en stukjes fruit eraan toe. Daarna ga je de eiwitten tot sneeuw gaan kloppen en nadien ze voorzichtig aan het mascarponemengel gaan toevoegen. Verdeel het mengel in coupes en laat ze minimum een uurtje in de ijskast opstijven.
En klaar is kees! Ik werkte nog even af met chocoladeschilfers en rode besjes vlak voor het serveren.

Ik vond het echt heel lekker, en ik denk dat je dit ook met eender welk fruit kunt gaan maken. Maar de mix van appel en peer was heel fris, en het kleine beetje cacao maakte echt wel een verschil! Zeker eens uitproberen!

Wat denken jullie van dit dessertje?