Mogelijk gemaakt door Blogger.

Beauty: A hint of mint...


Hoewel munt heel verfrissend is, is het ook tijdens de koude wintermaanden heel erg welkom. Mijn favoriete thee is niet voor niets muntthee, maar ook in beautyproducten is het echt een aanrader.
Bye bye verstopte neus als je eens de douche induikt met een heerlijk munt-product, en bovendien wekt het ook helemaal het sauna-gevoel op, heel aangenaam dus!
Kijk eens even mee naar mijn munt-favorieten:

Verzorging voor de lippen is nodig, zeker in de winter. Deze Sweet Mint lippenbalsem van eos. Hij ziet er niet alleen superleuk uit, hij is ook heel fijn op de lippen, en heeft een muntige-vanille smaakt. Hij hydrateert de lippen goed, maar voor echt heel droge of gesprongen lippen, zou ik toch nog een andere aanraden.

De huid scrubben is ook een must tijdens de winter. Weg met dode huidcellen en droge huid, hallo zacht velletje. Zowel voor het lichaam als voor het gelaat kies ik voor een scrub, weliswaar niet dezelfde natuurlijk.
De Salt Scrub van Rainpharma (meer info hier) is heel erg fijn voor het lichaam. Het is een zoutscrub waarvan het zout is vervat in een emulgerende oliegel, daardoor gaat hij niet enkel de huid gaan gladmaken door het scrubben, maar ook gaan balsemen en wassen. De scrub blijft ook makkelijk op de huid kleven waardoor je er maximaal van kan genieten, er gaat niet snel iets verloren. Je hebt wel even tijd nodig om deze overal aan te brengen, maar je hebt wel een intenser resultaat.
Hij is verkrijgbaar in drie verschillende geuren, en deze is de Sweet Morning Mint, een houtige muntgeur met oa. essentiële oliën van pepermunt, rozemarijn en cederhout.

Ga je liever voor een snelle scrub, tijdens het wassen zelf, kan je ook kiezen voor de Mint - Eucalyptus Douche Scrub van Kneipp, die echt heel verfrissend werkt en ook fijn aanvoelt. Voor mijn gezicht kies ik al jaren voor de Exfoliating Scrub van Clinique, hij wordt niet geprofileerd als munt-product, maar hij bevat menthol en deze is ook goed aanwezig.

Ook voor je haar kan je kiezen voor munt, met de Cattier (zelfde familie van Kneipp) Shampoo & Douchegel met witte klei en munt-extract heb je al weer een 2-in-1 product, en in het Head & Shoulder gamma heb je nu ook nieuw een munt-shampoo, die zorgt voor roosvrij haar maar ook de hoofdhuid gaat kalmeren.

Als laatste gebruik ik ook soms nog de Tea Tree Cool & Creamy Wash van The Body Shop. Het is een dagelijkse reiniger voor de onzuivere huid. Hij reinigt de huid intensief en verwijdert overtollig talg, zonder de huid uit te drogen. Hij bevat heel wat oliën, zoals de tea tree-olie, één van de krachtigste antibacteriële ingrediënten uit de natuur, maar hij bevat ook menthol, wat zorgt voor een verkoelend effect en een frisse geur.

Wat denken jullie van deze muntige producten? Kiezen jullie er zelf vaak voor?