Mogelijk gemaakt door Blogger.

Foto-tutorial: groene ooglook


Vandaag iets nieuw op de blog, een stap-voor-stap ooglook aan de hand van foto's! Ik vind het zelf altijd heel handig om te zien op blogs en via pinterest, en ik gebruik vaak zo'n voorbeelden om een look uit te proberen, dus vond ik het wel leuk om zelf eens te maken.
Aanzet van deze look is het nieuwe oogpotlood van Givenchy, uit de lentecollectie (die je ook deze week uitgebreid op de blog mag verwachten), in een opvallend groene kleur. Ik vond het wel een uitdaging en ben heel tevreden met het resultaat. Kijk snel verder om te zien hoe ik te werk ging:

 Ik vind het wel tof alle stappen zo naast elkaar te zien, zo komt het effect wel beter uit. Ik moet wel zeggen, in het echt is de make-up en kleuren toch iets feller dan op de foto's , dus hou daar wel rekening mee.

Ik probeer hier in elf stappen uit te leggen hoe ik te werk ging, die je dus kan volgen aan de hand van de foto's (ik toon verder welke producten ik juist gebruikte):
1. Oogschaduwprimer (ik gebruikte het Jumbo Eye Pencil van NYX in Milk)
2. Beige oogschaduw over het gehele bewegende ooglid
3. Een iets donkerder beige kleur oogschaduw meer in de buitenste hoek van het bewegend ooglid
4. Een donkerbruine kleur oogschaduw in de crease
5. Wit oogpotlood op de waterlijn
6. Groen oogpotlood onder het oog
7. Groen oogpotlood op het bewegend ooglid, niet helemaal tot aan de binnenste ooghoek en mag gerust wat nonchalant aangebracht worden
8. Met zwarte oogschaduw langs de wimperrand en de buitenste ooghoek en alles mooi blenden. Ook onderaan het groene oogpotlood wat blenden om het iets zachter te maken.
9. Witte oogschaduw in de binnenste ooghoek en onder de wenkbrauwen
10. eyeliner, inclusief wing
11. afwerken met mascara en klaar!

Hier op een rijtje de producten die ik gebruikte (enkel de primer en de mascara staan niet op foto). Ik wou ze gewoon er even bijvermelden, maar eender welke gelijkaardige producten/kleuren zijn evengoed natuurlijk.
Bij het eerste palette (Chanel Les 5 Ombres Oiseaux de Nuit) gebruikte ik de witte en de zwarte kleur. Bij het tweede palette (Dior 5 Couleurs Cuir Cannage) gebruikte ik de bovenste twee kleuren en het onderste lichtste kleur. Daarnaast het witte oogpotlood van Max Factor, de Tattoo Liner van Kat von D en dan natuurlijk het groene oogpotlood van Givenchy.

Zo, hopelijk vonden jullie het interessant om te zien, en gaan jullie het misschien eens uitproberen. En laat me zeker weten of jullie deze stap-voor-stap tutorial handig vinden en voor herhaling vatbaar.