Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ga nooit slapen zonder je make-up te verwijderen


Ik schreef er hier op mijn blog enkele jaren geleden al een artikeltje over, maar toen ik deze week op de radio hoorde dat ongeveer 65% van de vrouwen gaat slapen zonder hun make-up te verwijderen, kon ik het bijna niet geloven!! Ladies, slapen met je make-up is zo slecht! Ik verwijder altijd grondig mijn make-up, ik mag nog zo moe zijn of als ik echt geen zin heb, toch doe ik het!!
Ik zet graag nog even op een rijtje waarom het zo belangrijk is:

Als je gaat slapen met een proper gezicht, kan je huid ademen en 's nachts herstellen van de schade die hij overdag heeft opgelopen.
Zoniet heeft je make-up heel de nacht de tijd om in je huid te dringen en je poriën te verstoppen, wat zorgt voor bacteriën die puistjes en mee-eters veroorzaken.
Make-up droogt de huid ook uit, als je die de hele nacht laat zitten en dan ook geen hydraterende crème kan gaan gebruiken voor je gaat slapen, krijg je een droge en doffe huid wat op langere termijn dan weer zorgt voor rimpels.
Ook je oogmake-up moet goed gereinigd worden, anders kunnen er restanten in je oog terecht komen tijdens je slaap, wat kan zorgen voor irritaties en infecties, gezwollen ogen en cystes. Ook mascara te lang op je wimpers zorgt voor droge en breekbare wimpers, die dan ook kunnen uitvallen of afbreken.

Ik ga zelf altijd voor een grondige reiniging van mijn gezicht. Ik haal eerst mijn make-up eraf met een micellair water (mijn favorieten Bioderma Sensibio H2O of het reinigingswater van Garnier). Neem zeker je tijd, je hoeft niet snel of hard te wrijven zodat je de huid niet gaat beschadigen. Nadien was ik mijn gezicht nog met een schuimgel voor de gevoelige huid (momenteel de Cleanance cleansing gel van Avène). Na het reinigen is het ook belangrijk de huid goed te gaan hydrateren, zeker voor 's nachts mag het al iets rijker zijn, en gebruik ik ook een anti-aging product en een oogcrème.

Heb je echt eens een momentje dat je echt té moe bent, gebruik dan liever een reinigingsdoekje speciaal om je make-up eraf te halen dan helemaal niets!
En terwijl je bezig bent, vergeet ook niet af en toe jullie tandenborstel te vernieuwen en ook je make-up kwasten en haarborstels te reinigen!

Hopelijk verwijderen jullie elke avond jullie make-up, zo niet denk toch maar eens twee keer na, je zal me later zeker bedanken!