Mogelijk gemaakt door Blogger.

#boostyourpositivity - Day to Day


Week drie van de #boostyourpositivity challenge van Activia (meer info in mijn eerste artikel), en het thema van de week is Day to Day. De bedoeling is je eigen shortcuts te delen, plannetjes of trucjes die ervoor zorgen dat alles in je leven wat vlotter gaat. Ik ben nogal go with the flow, meestal moet ik 's middags op het werk nog bedenken wat ik 's avonds ga klaarmaken om te eten, ga ik meestal zonder lijstje boodschappen doen, ... maar ik heb wel zo een paar kleine dingen zodat alles toch iets of wat vlot verloopt.♦ The morning rush
Ik ben meer een avondmens dan een ochtendmens, dus ik neem 's avonds altijd een douche zodat ik toch 's morgens iets langer in bed kan blijven liggen (ik probeer ook 's avonds de kleren klaar te leggen). Ik time hoeveel tijd ik nodig heb om bepaalde dingen te doen. Als ik om zeven uur op het werk moet zijn, dan sta ik s' morgens alleen op en ben ik meestal vertrokken wanneer de mannen opstaan. Dan weet ik, ik heb ongeveer tien minuten tijd nodig om de boterhammen van the little guy klaar te maken en samen met fruit en koekje in de boekentas te steken, tien minuten om mij te wassen en aan te kleden en tien minuten om mijn make-up te doen, dus als ik een half uurtje voor vertrek opsta, is dat meer dan genoeg. Als ik later begin dan staan we meestal een uurtje voor vertrek naar school op.

♦ Nuttige middagpauzes
Als ik een uurtje middagpauze heb, dan blijf ik niet op het werk zitten. Ik eet tussendoor wel iets en in mijn pauze ga ik dan om boodschappen (dat kan natuurlijk ook eens gewoon shoppen zijn). Mails checken en eventueel beantwoorden doe ik ook soms wel tijdens de middagpauze.

♦ Onverwachte bezoekjes
 Bezoekjes zijn leuk, maar als ze onverwachts zijn moet je er soms de rommel bijnemen, vooral als de little guy de volledige living bezet heeft met speelgoed (of maak je kennis met mijn pyjama-look in het weekend, ook al is het na de middag). Maar ik probeer altijd wel iets aan te bieden bij de koffie, ik heb altijd koekjes in huis die je wat mooi kan samen leggen op een plateau, of voorzie een voorverpakte cake zodat je altijd iets achter de hand hebt.

♦ Keuzes maken
Bloggen is voor mij ontspanning, en dat doe ik dan vooral ook 's avonds, wanneer the bf meestal nog aan het werk is en the little guy in bed ligt. De tv gaat uit en dan geniet ik ook even van de rust en stilte in huis. Ik heb dus niet zo heel veel tijd om tv te kijken, maar dat is een keuze die ik maak (al staat mijn digicorder wel vol met programma's die ik wil zien). Meestal zit ik van 20u tot 22u achter de computer, dan kruip ik de douche in en nadien plof ik nog even in de zetel.

♦ Combineren
Ik probeer aparte taken aan elkaar te koppelen, zo verdeel ik de was in de kleerkasten boven terwijl the little guy in bad zit, of neem ik buiten foto's voor de blog wanneer hij buiten speelt.

♦ Go with the Flow
Maar de Go with the Flow-attitude is toch ook een belangrijk onderdeel om alles vlot te laten lopen vind ik, of toch om gelukkiger te zijn. Je niet teveel aantrekken, van de was en de plas, de rommel, ... Ik heb geleerd dat het niet zo erg is als de was niet direct aan de kant is, of er eigenlijk al moest gestofzuigd worden terwijl er geen tijd voor is, enz... Beetje genieten om samen dingen te doen, te lachen en te spelen, dat is wat belangrijk is.

Zo, dit is het een beetje voor mij! Hebben jullie nog handige shortcuts, deel ze gerust bij de comments!