Mogelijk gemaakt door Blogger.

Mijn nieuwe Avéne favorieten


Eén van de merken waar ik dol op ben qua skincare, is toch wel Avéne. Ik heb best een gevoelige huid, en met de producten van Avéne heb ik nog geen problemen gehad. Als ik dan op zoek ben naar iets nieuws voor mijn gelaat, kijk ik toch altijd eens in hun aanbod. Zo had ik dringend een nieuwe wasgel nodig en heb ik de laatste tijd redelijk last van een nogal vettige huid, daarom dat ik de Cleanance reiningsgel van Avéne eens ben gaan proberen. En daarnaast testte ik de Sérénage oogbalsem voor de iets rijpere huid (ja, na een bepaalde leeftijd mag het allemaal wel wat effectiever). Vandaag hier wat meer uitleg over deze twee producten:

♦ Avéné - Cleanance Cleansing Gel
Deze reiningsgel is perfect geschikt voor zowel gelaat als lichaam. Ik gebruik hem nu enkel voor het gelaat. Het is een zeepvrije wasgel, speciaal voor de vettige, gevoelige huid met neiging tot acné. Hij verwijdert onzuiverheden en overtollig talg, zodat de huid niet alleen perfect gereinigd is maar ook een matterend effect heeft. Daarnaast bevat hij Thermaal Water van Avène dat verzachtend en anti-irriterend werkt.
Ook op langere termijn werkt hij ideaal om puistjes tegen te gaan, omdat deze voorkomt dat de huid terug vettig wordt waardoor ook het aantal puistjes en mee-eters duidelijk daalt.

Ik ben heel tevreden met dit product, al vanaf het eerste gebruik eigenlijk. Mijn huid voelt perfect gereinigd en matter, maar helemaal niet droog of trekkerig. De wasgel zelf schuimt net genoeg en ruikt ook fris, en zo voelt mijn huid ook aan.

Tip: op Farmaline kan je hem nu bestellen met 100ml gratis, zo heb je 300ml voor de prijs van €13.05.

♦ Avéne - Sérénage oogbalsem
Ik vind het belangrijk mijn huid goed te gaan verzorgen en zo goed mogelijk 'jong' te houden ook. Deze balsem is een verjongende verzorging voor de oogomtrek en gevoelige oogleden voor de iets rijpere huid. De blik gaat er minder vermoeid, groter, helderder en jonger gaan uitzien.
Hij verstevigt de oogomtrek dankzij H.A.F. (gefragmenteerd hyaluronzuur) dat de aanmaak van hyaluronzuur stimuleert. Door de combinatie van een strakmakend bestanddeel en een 'soft focus' bestanddeel, gaat hij de oogleden gaan verstrakken en de blik meer gaan openen. Hij bevat ook glycoleol en pretocoferyl om de huid te gaan glad strijken, voeden en ook beschermen. De wallen worden ook aangepakt dankzij de ontzwellende werking van dextraansulfaat en daarbij bevat ook deze Thermaal Water van Avéné die de huid zacht houdt en herstelt.

Ik vind het een fijne ooggel, hij voelt rijk aan en ook heel zacht. De huid wordt inderdaad als het ware glad gestreken. De formule en ingrediënten zijn echt top. Mijn huid rond mijn ogen voelt echt gevoed, en daardoor ook veel zachter en gladder, en ook gewoon gezonder en wakkerder! Ik gebruik deze zowel 's morgens als 's avonds. Zeker een aanrader dus!

Te koop in de apotheek of oa. op Farmaline voor €22.05

Deze blijven denk ik nog wel even, of niet voor altijd, in mijn vaste skincare-routine. Hebben jullie ook zo van die fijne producten waar je huid niet meer zonder kan? En wat denken jullie van deze Avéne-producten?