Mogelijk gemaakt door Blogger.

Alledaagse vegetarische gerechten


Vandaag heb ik enkele recepttips voor jullie. Wij eten hier thuis vegetarisch (mijn vriend is vegetariër en ik eet eigenlijk zo goed als bijna geen vlees meer) en krijgen heel veel de vraag wat wij dan precies eten, enkel sla en tomaten? Nee dus!! Ik kwam dus op het idee om hier enkele van mijn alledaagse gerechten te delen, niets speciaals eigenlijk dus verwacht geen culinaire hoogstandjes maar gewoon, wat wij deze week gegeten hebben:

Wij eten ook niet vegetarisch om specifiek gezond te eten, we eten wel veel meer groenten, maar ook nog aardappelen, brood, frietjes, pasta, ... Dus gewoon een beetje de alledaagse keuken, maar dan zonder vlees. De foto's zijn niet zo van heel goede kwaliteit en maar 'doodgewoon', wegens al donker 's avonds en ik had ook geen zin in koud eten!
Op de eerste foto zie je gewoon gekookte aardappelen met prei en maïssticks. Je hebt tegenwoordig al heel wat variaties op de gewone 'groenteburger', mijn favorieten zijn ook een wortelburger en spinazieburger.
De tweede foto is een gerecht met zoete aardappel in 'frietjes', klaargemaakt in de oven, met gevulde courgette (gevuld met kerstomaatjes, broodkruimels, mozarella en gruyere kaas) en omelet op een stukje ciabatta brood.
Op de derde foto zie je een stoofpotje met aardappelen, venkel, pastinaak en olijven. Dit maak ik vaak klaar, en kan je heel makkelijk afwisselen met eendere welke groenten in. We eten er meestal ook een stukje brood bij.

Iets wat we elke week sowieso eten zijn frietjes en spaghetti, hé we hebben een kind in huis en zeg nu zelf, iedereen vind dit lekker!
De frietjes (ik vind het af en toe wel leuk ze in zo een kartonnen potje te doen) combineerde ik hier met empanada's gevuld met tomaat en mozarella (vind je trouwens bij de colruyt) en worteltjes.
Spaghetti is hier gewoon met tomatensaus en groentjes, zoals wortel, courgette, ui en paprika. Pasta met kaassaus en broccoli is hier ook een  favoriet.

Zo, dit hebben wij afgelopen week gegeten. Niet enkel sla en tomaten dus. In de zomer maak ik wel veel meer slaatjes, koude pastagerecht ed. klaar, dus misschien moet ik later dit jaar nog eens een zomervariant doen!
Voor de rest staat er de komende dagen couscous met heel veel groentjes op het menu, maar ook vegetarische balletjes in tomatensaus, een wokschotel met rijst, ... Ook heel lekker is een groenteburger echt tussen een broodje of een vegetarische vol au vent wil ik dolgraag binnenkort ook eens uitproberen.

Zo, hopelijk vonden jullie het leuk en misschien heb je er nog iets aan. Eet jij vaak vegetarisch, of heb je misschien nog leuke, lekkere receptideetjes, laat het zeker weten bij de reacties!