Mogelijk gemaakt door Blogger.

Micellair wat? Micellair Water...


Ik gebruik al jaren micellair water om mijn make-up te gaan verwijderen. Ik heb dit product leren kennen door de Bioderma Sensibio H2O, waarvan ik echt al flessen heb opgebruikt. Ik ben dol op de formule en het gebruik van zo een reinigend water, en ik niet alleen, want de laatste tijd merk je dat echt heel wat merken eenzelfde product op de markt brengen. Vandaag geef ik graag wat meer info over wat Micellair water nu precies is...

Micellair water dankt haar naam aan de micellen, microscopisch kleine bundeltjes van moleculen die zich goed hechten aan vuil en vetten. Deze worden aan water toegevoegd en zorgen ervoor dat het water reinigende eigenschappen krijgt. Eigenlijk net hetzelfde als gewone zeep, maar ze hebben een andere samenstelling die niet uitdrogend werkt voor de huid.
Wat belangrijk is in het gebruik van Micellair water, is de combinatie met wattenschijfjes, zodat de micellen het vuil goed kunnen opnemen.

Het is heel zacht en goed voor de huid, terwijl het wel makkelijk make-up gaat gaan verwijderen. Het zou alle make-up kunnen verwijderen, en soms staat erbij dat het ook niet meer moet nagespoeld worden, maar ik gebruik het echt om mijn gewone make-up eraf te halen, bij zwaardere oogmake-up of waterproof make-up ga ik toch nog iets apart gaan gebruiken om de make-up van mijn ogen te halen. En nadien gebruik ik nog altijd een reinigende wasgel om mijn huid goed te reinigen, wat ik toch altijd wel belangrijk vind.

Je hebt al zoveel verschillende merken die het product aan hun gamma hebben toegevoegd, maar de formule is grotendeels hetzelfde en ik vind diegene die ik al gebruikt heb allemaal fijn. Ik gebruikte eerder dus al de Bioderma Sensibio H2O en het micellair water van Garnier, en momenteel wissel ik af tussen het micellair water van Corine de Farme, Cattier en Mixa.

Ook Uriage heeft drie nieuwe micellaire waters aan hun gamma toegevoegd, zo is er eentje voor de gemengde tot vettige huid (groen), voor de huid gevoelig voor roodheid (rood) en eentje voor de normale tot droge huid (blauw).

Nivea had er al eentje in zijn gamma voor de gevoelige huid, maar breidde uit met twee nieuwe producten, namelijk eentje voor de normale tot gemengde huid die verfrissend en verzorgend werkt, en eentje voor de droge tot gevoelige huid, die verzachtend en verzorgend werkt.

Gebruiken jullie al micellair water? Van welk merk zijn jullie het meest fan?