Mogelijk gemaakt door Blogger.

Mijn zomertips op AVS in Pluk Je Zomer


Jullie hadden het misschien al gezien via instagram of facebook, of op tv zelf, maar ik was begin augustus te zien in het zomerprogramma Pluk Je Zomer, op de oost-Vlaamse regionale zender AVS. Daar deelden ze elke week enkele leuke tips en handige weetjes om gezond, gelukkig en trendy de zomer door te komen. Zo hebben ze ook een rubriekje 'Hippe Kippen', waarbij ze elke week langsgaan bij een blogger, die graag wat tips deelt met de kijkers. Ik was dus zo een Hippe Kip, en gaf enkele zomertips rond make-up en maakte ook een snel zomerkapsel.
Het is al even geleden, maar hé het is nog steeds zomer (positief denken), dus ik zet de tips hier eventjes op een rijtje, en plaats onderaan ook een linkje naar het filmpje, voor wie het gemist heeft en het toch graag eens wilt bekijken!

Enkele zomer-makeup-tips (ze kwamen niet allemaal in het filmpje aan bod, maar ik zet ze hier wel):
- Kies voor een primer en ga voor een lichte foundation of bb/cc cream.
- Ga niet voor een al te afgepoederde look, maar het mag meer een natuurlijke glans zijn, dus maak gebruik van crèmeproducten, zoals een blush, highlighter, bronzer en oogschaduw in crèmevorm. Highlighter en bronzer zijn een musthave in de zomer!
- Kies voor waterproof make-up, zoals voor je mascara en oogschaduw
- Werk je look af met een verfrissende spray, houdt je make-up langer vast en gaat ook de huid gaan hydrateren (ook perfect tijdens de dag te gebruiken).
- Kies voor een lipgloss ipv een echte lipstick, voor een mooie zomerse glow.

Voor mijn haar koos ik voor een snel zomers opsteekkapsel, waarbij ik gebruikte maakte van een haarjuweel/haarband waar ik mijn haar ging gaan in rollen. Met een beetje oefening is dit op 5 à 10 minuutjes gefixt. Even wat meer uitleg:
Ik doe dus eerst de haarband op mijn hoofd, aan de buitenzijdes neem ik een plukje haar apart, die ik dan als eerste rond de haarband steek (1 of 2 keer). Voor de lengte van mijn haar heb ik nadien gekozen om mijn haar eerst te gaan vlechten, om alles wat steviger bij elkaar te houden. (Heb je iets korter haar dan kan je het er gewoon allemaal in plukjes blijven ronddraaien, of achteraan gaan instoppen tot er geen haartjes meer uitkomen). Daarna ga ik het onderste deel van de vlecht aan de bovenzijde er gaan doorhalen, en dat doe ik drie keer na elkaar (afhankelijk van de lengte van je haar). Als het niet echt stevig blijft zitten, kan je gebruik maken van enkele schuifspeldjes. En dan ben je klaar! Ik wou nog een stap-voor-stap foto-tutorial erbij zetten, maar wegens gebrek aan tijd is het nog niet gelukt om foto's te maken, maar je ziet het in de video (link onderaan deze post) hoe ik ongeveer te werk ga.

Voor wie het graag (nog) eens bekijkt, hier zie je alle afleveringen. De aflevering waar ik te zien ben is aflevering 6, vanaf 9min40 :)

Laat zeker weten wat jullie ervan vinden?