Mogelijk gemaakt door Blogger.

Dermalogica Gent


Yes, Gent is alweer een fijne shop rijker, skincare-merk Dermalogica opende daar vorige week namelijk zijn tweede Belgische winkel (de andere vind je terug in Antwerpen). De winkel ligt in de Kalandestraat te Gent, en past daar perfect! Even wat meer over het merk en de winkel:

Dermalogica is een Amerikaans merk dat met zijn producten al meer dan 25 jaar streeft naar een gezonde en mooie huid voor iedereen. Het kennen van de huid is voor hen een eerste vereiste om zo gepaste producten aan te raden die jouw huid op dat moment precies nodig heeft. Daarvoor gaan ze aan de slag met face mapping, een huidanalyse om jouw huid, zone voor zone, in kaart te brengen.

Hun producten bevatten geen minerale oliën, lanoline, chemische kleur- en geurstoffen, en ook hun verpakkingen houden ze neutraal, ze gebruiken hun tijd liever om nieuwe, effectieve formules uit te denken. Ze hebben ook voor elk huidprobleem een product, die je ook makkelijk kan gaan combineren, want dat is nu net de bedoeling, één zone van je huid kan net dat product nodig hebben, terwijl een andere zone iets anders kan gebruiken.

In de winkel in Gent kan je dus ook langsgaan om de producten te gaan ontdekken, maar meer nog, je kan er een gratis Face Mapping laten uitvoeren, het is een grondige huidanalyse om de huidconditie te gaan bepalen. Kan soms confronterend aankomen, maar zo weet je precies hoe je je huid kan gaan behandelen. Dermalogica raadt ook aan om minimum elk seizoen je huid te laten analyeren, want in de zomer heeft je huid vaak andere noden dan bv. in de herfst of winter.
Ook ik kreeg een face mapping 

Daarnaast heeft Dermologica ook een Skin Bar, waar je de producten kan gaan uitproberen op je huid (gezicht of hand), zodat je het ook echt kan gaan aanvoelen. Daarbij wordt ook echt het stappenplan uitgelegd volgens jouw huidtype. Ook leuk, je kan een Skin Bar Event organiseren, om zo met vriendinnen jullie huid te laten analyseren, alles uit te proberen en nadien krijgt je ook enkele samples mee naar huis.

Daarnaast heeft de Gentse Dermalogica ook een MicroZone, waar je een korte huidbehandeling kan laten uitvoeren van 20 min om doeltreffend een probleem te gaan aanpakken. Zo kunnen ze specifiek gaan werken op bv. onzuiverheden, huidveroudering, roodheid of gevoeligheid, ...
Heel handig dat het maar zo kort duurt, kan je makkelijk inplannen, en het kost ook maar €20 (of bij besteding van min. €99 ontvang je een gratis MicroZone voucher).

Doordat ik de laatste maanden best wel wat sukkel met onzuiverheden, vond ik het fijn om eens langs te kunnen gaan in deze nieuwe shop. Ik kende het merk al, maar heb nog niet veel van de producten uitgeprobeerd. Ik vond de Face Mapping heel leerrijk en leerde mijn huid toch op een andere manier kennen, weet nu meer wat mijn probleemgebieden zijn en hoe ik ze eventueel kan gaan aanpakken.
Ik ga binnenkort sowieso eens langs voor een MicroZone behandeling, maar ik heb alvast nu ook enkele producten mee naar huis, en nog heel wat op mijn verlanglijstje, maar daarvan hou ik jullie later op de hoogte, als ik ze goed heb uitgeprobeerd.

Wat denken jullie van dit concept, en deze nieuwe winkel in Gent?

Dermalogica Gent
Kalandestraat 19
9000 Gent
Open: Ma t/m Za 10u-18u
Meer info op de website