Mogelijk gemaakt door Blogger.

Disney Pixar - The Good DinosaurYes, alweer een nieuwe Disney-film in de zalen vanaf vandaag, namelijk de nieuwste Pixar prent The Good Dinosaur. Ik ging afgelopen weekend al een kijkje nemen naar de film op de Vlaamse Première, en ik kan je nu al zeggen, ik heb heel wat afgelachen maar toch ook een traantje weggepinkt. Ik vertel jullie al een klein beetje meer over het verhaal, maar ik verklap zeker niet teveel, want deze film moet je zeker gaan zien!

Het verhaal van de film gaat eigenlijk over 'wat als de Asteroïde die het leven op Aarde voor de Dinosaurussen verwoestte, onze planeet gemist had, en de Dinosaurussen toch niet waren uitgestorven?' En daarbij maken we kennis met de dino-familie van Arlo, die hun eigen land hebben en maïs telen. Iedereen moet zijn steentje bijdragen, maar Arlo, de jongste van de familie, is van alles bang en helpt daardoor niet goed mee. Ze maken dan ook kennis met Spot, een wild mensenjongentje, die hun maïs komt opeten. Arlo krijgt de taak hem te vangen, maar al snel valt hij in de rivier en is hij heel ver van huis weg. Samen met Spot probeert hij terug thuis te geraken, ze worden al snel de beste vrienden en beleven heel wat avonturen, en dat in een prachtige omgeving.

De film is heel mooi gemaakt, de landschappen die tevoorschijn komen zijn prachtig, en het verhaal zelf is hartverwarmend en toch ook wat emotioneel!
De Vlaamse première was ook superleuk, met lekkere ontbijtkoeken, dino-tekeningen maar ook groene haarverf en dino-makeup! The little guy twijfelde dan ook niet (hij wou op voorhand al in volledige groene kledij komen) en ging voor de groene dino, inclusief kapsel! Zijn vriendje die met ons mee was, koos voor een stoere dino-tattoo op zijn hand!
foto Disney

Wat denken jullie alvast van het verhaal? Gaan jullie naar deze film kijken?

Meer info op thegooddinosaur.be