Mogelijk gemaakt door Blogger.

#myvitabreak - week 1


Ik vertelde jullie hier al alles over de #myvitabreak challenge. Om alles nog eens kort samen te vatten, vier weken lang volg ik opdrachten in samenwerking met Vitalinea, die zorgen voor een betere en gezondere levensstijl. Het gaat hem over kleine dingen, die passen binnen een drukke levensstijl. De bedoeling is dat iedereen die meedoet zijn ervaringen deelt via de hashtag, en zo tips geeft aan anderen om geïnspireerd te worden hetzelfde te doen. De eerste week zit er dus op, als jullie me volgen via Instagram hebben jullie het zeker dus al gezien, maar ik zet vandaag graag een overzichtje met wat meer info over hoe ik alles ervaren heb.

Dag 1: Drink more water
Dat water gezond is, en het nodig is om er voldoende van te drinken, weet iedereen. Ik schreef deze week zelf een apart artikeltje met enkele alternatieven voor gewoon water, en waarbij jullie ook een Aloë Mango drankje van Herbalife kunnen winnen, dus als je benieuwd bent, kan je hier nog eens teruglezen.
In mijn 'week 1-zakje' van de challenge vond ik deze handige drinkfles terug, waar je dus in het midden fruit kan gaan toevoegen aan je water. Ik koos voor bevroren aardbeien, zo blijft je water ook de hele dag fris.

Dag 2: I'm on a to do strike
Dinsdag was de uitdaging al iets moeilijker voor mezelf, namelijk je to do lijstje van 's avonds even aan de kant laten liggen en te zorgen voor voldoende slaap. Dus een uurtje vroeger in bed, geen electronica meer en genieten van een boek of tijdschrift. Lezen helpt je namelijk te ontspannen en zo slaap je sneller in. Ik ging dus op tijd naar bed (oké, niet heel vroeg, maar ik ga sowieso niet vroeg slapen), nam de Libelle mee en ik merkte dat ik echt wel moe werd door het lezen en die nacht ook heel goed geslapen heb! Voor herhaling vatbaar dus!

Dag 3: Kies voor gezonde knabbels
Een tussendoortje is altijd gevaarlijk, het is zo makkelijk om vlug een koekje, snoepje of chocolade te nemen, maar nu gingen we dus voor gezonde tussendoortjes. Je kan kiezen voor een Vitalinea Plus, noten zijn heel voedzaam, gezond en vullen goed, maar ook groenten en fruit is een must.
Ik ging voor een Vitalinea Plus met kersen, blauwe bessen en wat gedroogde papaya stukjes om toch nog een beetje zoet toe te voegen. Ook 's avonds ging ik voor een gezonde snack, popcorn zonder zout of suiker met mijn nieuwe popcornmachine!

Dag 4: Stop wat natuur in je dag
Een beetje groen op je werkplek of in huis zorgt al direct voor een fris gevoel, maar ook even buiten vertoeven kan zo'n deugd doen. Ga eens met de fiets of te voet naar het werk, of neem eens een andere route als je dat al doet. Is dat geen optie, ga voor het werk of tijdens je middagpauze eens voor een ommetje. Ik heb hier alvast wat groene plantjes en wat herfst-raapsels in huis liggen. En in de namiddag gingen we voor een wandeling.

Dag 5: Bewegen hoeft niet enkel in de fitness

Nee, dat is zo. Als je voldoende stapt per dag, is dat ook al heel wat beweging. De uitdaging was probeer 10000 stappen per dag te halen, en we kregen een handige stappenteller om dat bij te houden. Enkele tips, neem eens de trap ipv de lift, loop 2x de blok rond voor en na het werk, ...
Ik was die dag thuis, en ik moest ook geen boodschappen of andere uitjes doen, dus het was echt wel een uitdaging. Ik heb maar de 5000 gehaald, maar toch ook al heel wat. Binnenkort neem ik de stappenteller nog eens een hele dag mee, als ik naar het werk ga, want ik heb een heel actieve job, volgens mij haal ik die 10000 in no-time ;).

Dag 6: Nap Time
Oké, dit was een leuke uitdaging, zorg voor een mini-siësta tijdens een druk weekend om alerter te zijn. Beperk je dutje wel tot 30 minuten, en zo ben je klaar om aan het tweede deel van de dag te beginnen. Ik had nu niet echt een druk weekend, maar een beetje relax-tijd kan er altijd wel bij!

Dag 7: Offline is the new luxury
De laatste van deze week, was echt wel de moeilijkste. Laat alle elektronische apparaten vandaag links liggen, als blogger / social media lover zijnde was dat helemaal niet makkelijk. Daarnaast was het de bedoeling om één opdracht te kiezen in de plaats, lees eens een boek dat al eeuwigheid stof ligt te rapen, koop je favoriete modebladen om inspiratie op te doen, bezoek eens een tentoonstelling, schreef een brief of probeer die nieuwe fitnesstrend zelf!
Ik moet zeggen, het is me gelukt om mijn gsm en computer de hele dag niet te gebruiken, al had ik het soms wel moeilijk, dus ik ben best fier op mezelf. Ik heb wel wat gewerkt voor de blog, niet op de computer, maar ik heb wat foto's gemaakt. Daarnaast heb ik een tijdschrift gelezen, een wandeling gemaakt en het blogboek nog eens boven gehaald. Wat ik wel gedaan heb, is tv kijken. Dat is natuurlijk ook wel een elektronisch apparaat, maar ik moet zeggen ik kijk heel weinig tv, gewoon omdat ik zo vaak achter mijn computer zit voor de blog, daarom was het leuk om 's avonds mijn laptop links te laten liggen en heel wat series in te halen.

Week 2 is ondertussen gestart vandaag, als je benieuwd bent kijk dan zeker elke dag naar mijn instagram (@PetraCupcake), volgende week volgt hier alvast opnieuw een verslagje. Hopelijk hebben jullie al wat tips gehaald uit mijn ervaringen van week 1, en kijken jullie mee uit naar de komende dagen!