Mogelijk gemaakt door Blogger.

#myvitabreak - Week 3


De laatste week van de #myvitabreak challenge is ondertussen van start gegaan, het is voorbij gevlogen. Ik geef jullie vandaag graag een overzichtje van week 3, niet helemaal goed heb ik het er vanaf gebracht, maar ben toch best tevreden hoor. En ik stond afgelopen week ook met de #myvitabreak in Libelle met een publireportage dankzij Danone en Vitalinea Plus, waarbij ik enkele van mijn tips deel (de Libelle ligt nog steeds in de winkel als je nog benieuwd bent, en deze week staat hetzelfde artikeltje ook in Flair).

- Dag 1: Zet je meldingen voor 1 dag uit
Deze heb ik niet echt gedaan, gewoon omdat mijn meldingen nooit aanstaan. Als je notificaties aanstaan en je krijgt de hele dag door meldingen, is dat niet zo goed voor de concentratie. Ik heb zoiets van ik zie het wel als ik zelf mijn Facebook, Twitter, Instagram of mailbox aanzet. Dus ik kan het zeker aanraden om het eens te proberen!

- Dag 2: Soeptijd!
Als de herfst in het land is, is het zoveel aangenamer om soep te drinken, en het is ook gezond, dus je kan zonder schuldgevoel bijvullen!! Ik maakte een heerlijke pompoen-wortelsoep (en deelde deze week op de blog ook nog mijn pompoensoep-receptje). 

- Dag 3: Breng wat extra beweging in je werkdag
Als je een kantoorjob hebt, kan het altijd handig zijn eens tussendoor te zorgen voor extra beweging, doe eens een oefening, parkeer je auto eens wat verder of maak een kleine wandeling tijdens je pauze. Nu, ik heb zelf een redelijk actieve job, waarbij ik de hele dag in de weer ben. Woensdag was net ook mijn vrije dag, maar ik heb ook niet stilgezeten, boodschappen doen, stofzuigen, ... Maar heb niet echt voor extra inspanning gezorgd die dag.

- Dag 4: Relax
Oké, dit was een fijne challenge. Zorg voor wat ontspanning na een intensieve, fysieke inspanning, ga je ook beter van slapen. Op donderdagavond ga ik altijd sporten, dus nadien heerlijk genieten van een warm bad zorgde niet enkel voor ontspanning, maar deed ook wonderen voor mijn spieren! En hoe heerlijk zijn de bruisballen van Lush!

- Dag 5: Trek je dansschoenen aan
Nog een leuke challenge, maar heb ik toch ook niet gedaan. Ik ben niet echt een dans-persoon en ga ook niet vaak uit, dus ik heb het weekend niet ingezet met een dans. Is natuurlijk wel een leuke manier om te zorgen voor inspanning en beweging.

- Dag 6: weekend-fun
Na een drukke werkweek is het altijd belangrijk in het weekend goed te ontspannen. Daarom niet alleen luilekkeren, maar ook zorgen voor heel wat plezier en leuke uitstapjes. Zaterdag gingen wij naar de cinema, naar de première van The Good Dinosaur (vertel ik later nog meer over), dat was in Sint-Niklaas, en omdat we dan toch in de stad waren van de goede heilige man, bezochten we ook eens het Huis van de Sint, superleuk!

- Dag 7: Stop met piekeren!
Zondag was een gezellig thuis-dagje. Ook eens het ideale moment om je gedachten op een rijtje te zetten, niet te veel piekeren want dat is ook slecht voor de nachtrust. Leuke tip van #myvitabreak, schrijf eens 3 dingen op waarvoor je dankbaar bent, want dankbaarheid en geluk gaan hand in hand.

Zo, dit was het overzichtje van week 3, en daarmee zijn we nu officieel aan de laatste week begonnen! Welke tip van deze week ga jij zeker eens proberen?

Hieronder ook nog eens een sneak peek van mijn artikeltje in Libelle/Flair: