Mogelijk gemaakt door Blogger.

Recept: pompoensoep


Ah, de herfst, hét seizoen om heerlijke soep te drinken, en te maken! Met Halloween wou the little guy graag een pompoen uithollen, dus ik wist direct dat ik met het vruchtvlees lekkere pompoensoep wou maken. Ik ging voor een kleine pompoen, dus keek eens goed rond in de ijskast, en deed er nog enkele andere groenten bij, met als resultaat een heerlijk en gezond soepje, dat supermakkelijk te maken is, met gewone ingrediënten! Wij vonden het hier alvast heel lekker:

Wat heb je nodig:
- één kleine pompoen
- 2 wortels
- 1 grote pastinaak
- 1 tomaat
- 1 appel
- 1 aardappel
- 1.5 l water
- 3 bouillonblokjes
- peper en zout

Hoe ga je te werk:
Je snijdt alle groenten in even grote stukken, hoeft niet heel fijn te zijn. Je doet wat olijfolie in je kookpot en stooft er de groenten eventjes in, ongeveer een tiental minuutjes. Daarna doe je het water en de bouillonblokjes erbij en je laat de groenten goed doorkoken, ongeveer een half uurtje of tot zeker alle groentjes zacht zijn. Daarna peper en zout toevoegen volgens smaak, of eventueel andere kruiden, en de soep mixen.

Het de eerste keer dat ik zelf pompoensoep maakte, en ik vond het heel lekker en helemaal niet moeilijk. Je kan ook kiezen welke groenten je nog toevoegt aan je soep, ook handig om eens de restjes uit de ijskast te gaan weghalen. Deze week maakte ik nog eens pompoensoep, meer pompoen-wortel soep, want het was echt evenveel pompoen als wortel, enkel nog een aardappel erbij en gewoon water en bouillonblokjes.

Ik ben nu helemaal into zelfgemaakte soep, dus ben op zoek naar inspiratie, welke is een lekkere en makkelijke soep die ik zeker eens moet proberen, deel het gerust bij de reacties!
Wat denken jullie van mijn pompoensoep?