Mogelijk gemaakt door Blogger.

#myvitabreak - week 2


Wat... we zijn al aan de helft gekomen van de #myvitabreak challenge, wat vliegt de tijd. Ik vertelde jullie hier al mijn ervaringen met week 1, vandaag neem ik jullie graag mee door de opdrachten van week 2, deel ik de handige tips voor een gezondere levensstijl, en mijn ervaringen ermee.
Waar het de eerste week best vlot ging, moet ik zeggen dat ik deze week toch enkele minpuntjes had, niet omdat ik niet wou of het geen goede tip vond, maar omdat ik er die dag niet toe kwam.

Dag 1: Start de dag met een gezond ontbijt

Vaak hebben mensen het te druk om de tijd te nemen gezond te ontbijten, al is het wel de belangrijkste maaltijd van de dag! Wist je trouwens dat een gezond en evenwichtig ontbijt bestaat uit een melkproduct, een graanproduct, een drank en een stuk fruit.
Heb je geen tijd om je ontbijt klaar te maken, neem alles wat je nodig hebt mee om later te ontbijten. Ik ontbijt zelf ook nooit tijdens de ochtend-drukte in huis, meestal ook omdat ik niet direct honger heb. Maar nadien probeer ik er toch even tijd voor te maken. En ik ontbijt vaak met een yoghurt (griekse yogurt of Vitaline Plus), met granola en fruit.

Dag 2: Tea is always a good idea

En dat is ook helemaal mijn motto. Ik drink geen koffie, en kan echt wel genieten van een lekkere kop thee. Voor mij mag het best een zoete-fruitige smaak zijn, of net muntthee is mijn  favoriet.
Als je zelf fan bent van koffie, probeer dan geen koffie te drinken enkele uren voor het slapengaan, kies dan eerder voor kruidenthee of kamillethee, of misschien eerder warme melk met honing, ga je heerlijk van slapen.

Dag 3: probeer zoveel mogelijk offline te communiceren

Deze opdracht heb ik niet echt gedaan, het was de bedoeling eens geen mailtje te sturen naar je collega maar ineens een bezoekje te brengen, geen sms-je te sturen maar laat eens een post-it achter voor je vriendje, enz... Ik was die dag de hele dag thuis (11 november), we hebben ook niets speciaals gedaan, en als we beide thuis zijn, dan sturen we ook geen berichtjes naar elkaar maar praten we gewoon. Ik had misschien ergens een post-it kunnen achterlaten, maar is er toch niet van gekomen.
Ook op mijn werk communiceer ik altijd mondeling met mijn collega's, dus deze is een beetje een moeilijke voor mij, maar vind het wel een leuke! Een uitdaging!

Dag 4: Zeg een JA!!

Er wordt gezegd dat we op donderdag vaker JA! zeggen, en dat moesten we vandaag ook doen. Ja zeggen op één van volgende opdrachten: laat iemand anders beslissen wat je vandaag aantrekt, zeg ja op de eerste drie voorstellen die je krijgt, of zeg ja bij het spontane idee dat in je opkomt bij het lezen van deze zin.
Ik ging voor de eerste en liet mijn zoontje mijn outfit voor die dag kiezen. Hij wou mij in de 'Spider-Man' kleuren zien, dus hij koos een rode trui en blauwe broek! Ik was er nog tevreden mee ;)

Dag 5: Zet het weekend sportief in

Sporten is gezond, en op het einde van de week ideaal om je stressniveau van de werkweek te verlagen. Ik ga op donderdagavond elke week sporten, dus had eigenlijk een dagje vroeger deze opdracht achter de rug. Op donderdagavond volg ik conditietraining, op een heel gezellige manier met enkele toffe ladies, maakt het altijd leuker als je samen met andere traint, en ook een beetje kan babbelen en lachen.

Dag 6: Shoppen met een lege maag is een no go

Iets wat we allemaal wel weten, en waarschijnlijk ook al ondervonden hebben als we met heel wat honger de winkel induiken. Ik probeer ook altijd met een boodschappenlijstje te werken, al heb ik meestal wel meer mee dan erop staat, ik probeer mij er toch een beetje aan te houden. Ik probeer op voorhand toch ook al een beetje te plannen wat we die week gaan eten, zodat ik alle ingrediënten zeker in huis heb als ik een gerechtje wil maken.
Ik heb deze opdracht afgelopen zaterdag niet echt gedaan, maar gewoon omdat ik niet naar de winkel moest (ik probeer dat zoveel mogelijk te vermijden op zaterdag), maar ik probeer er anders wel rekening mee te houden.

Dag 7: Zeven à acht uur slaap is een must

Bij een gezonde levensstijl, hoort ook voldoende rust. Dus best op tijd je bed in, en toch zeker zeven à acht uur slapen. Een leuke tip, zet je wekker op het uur dat je wilt gaan slapen, kies daarbij een leuke tune en denk vanaf nu 'joepie bedtijd'. Hmm, joepie zal ik nu nooit zeggen denk ik, maar ik ben 's morgens toch altijd blij als ik dan toch iets vroeger mijn bed ingedoken ben. Ik ben echt een avondmens en geraak meestal niet voor middernacht mijn bed in, maar ik probeer wel!

Zo, dit was het voor afgelopen week, ik ben al benieuwd naar de komende dagen. Welke vonden jullie een toffe en welke een moeilijke opdracht, en heb je er zelf iets uitgehaald?