Mogelijk gemaakt door Blogger.

Gezonde drankjes + win


Iedereen weet het wel, voldoende water drinken is een must, liefst 1,5-2 liter per dag. Ik vind het niet altijd zo haalbaar om echt zoveel water te drinken, maar ik probeer wel op zoek te gaan naar alternatieven om water iets meer smaak te geven, of om toch iets anders te gaan drinken dan frisdranken. Ik sukkel nu al weken met maagproblemen, ik drink geen koffie of alcohol, maar ik merkte dat ik dranken met bruis niet zo goed meer kan verdragen daardoor, dus werd het wat uitzoeken wat ik in de plaats allemaal kan drinken. En nu ik toch volop bezig ben met de #myvitabreak challenge (meer info hier), zet ik ze graag eens op een rijtje:

Ik probeer sowieso meer voor water te kiezen, en als ik toch een klein beetje smaak wil toevoegen, dan ga ik voor infused water, water met wat fruit zoals citroen, limoen, blauwe bessen, frambozen, ... maar het hoeft niet enkel fruit te zijn natuurlijk, je kan ook kiezen voor komkommer, munt, gember, honing, ... keuze genoeg. Je laat het best even trekken, zodat de smaak ook heerlijk in het water aanwezig is.
Ook een handige tip, is diepvriesfruit zoals aardbeien of een mengeling rode vruchten, dat houdt je water ook de hele dag fris.

Drink ook meer thee, koud of warm, ik ben vooral fan van muntthee als ik kies voor warme thee, als ik ga voor de koude variant, kies ik vaak voor groene thee, al dan niet met munt erbij.
Zeker in de winter is thee een goed alternatief op koude dagen, alhoewel een warme chocomelk toch ook kan smaken, maar het is natuurlijk minder gezond. Een heerlijke kop verse warme soep kan ook smaken. Ik maakte deze week voor het eerst pompoensoep, zo lekker (recept volgt later), daar ga ik me komende winter toch meer mee gaan bezighouden.

Nog een goede tip, is de Aloë Mango drank van Herbalife. Je denkt al snel misschien aan vermageringsproducten bij het merk, maar deze drank is echt voor iedereen een aanrader. Het bevat geen toegevoegde suikers, maar geeft je water wel een heerlijke smaak. Je kan het ook gaan toevoegen aan je thee als suikervervanger, wat dus ook ideaal is voor de komende winter.
Ik las ook dat deze aan te raden is bij maagproblemen, hij gaat de maag gaan verzachten en kalmeren, dus deze is voor mij een prima alternatief, en heb ik afgelopen weken al vaak gedronken!

Van Herbalife mag ik ook drie van mijn lezeressen kennis laten maken met deze Aloë Mango sap, dus als je benieuwd bent naar dit product, stuur me dan een mailtje op petra@sprinklesonacupcake.com en misschien komt er dan wel een fles jouw richting uit!

Wat denken jullie van deze alternatieven voor water? Hebben jullie zelf nog handige tips, ik lees ze graag!

Winactie Herbalife loopt tot 10 november 2015, middernacht. Winnaars worden persoonlijk gecontacteerd! Veel succes!

Edit: deze winactie is afgelopen, de winnaars werden persoonlijk gecontacteerd via email