Mogelijk gemaakt door Blogger.

Disney: Beauty & the Beast


Toen bekend werd dat er een live-action remake ging uitkomen van de Disneyfilm Belle en het Beest, keek ik er zo naar uit! En ik niet alleen denk ik, want toen Disney zijn eerste trailer uitbracht, was iedereen zo onder de indruk en ook echt benieuwd geworden naar de film!
Vanaf vandaag is het eindelijk zover, de film speelt in de bioscoop. Ik mocht vorige week al een kijkje gaan nemen tijdens de officiële première, inclusief een geweldig cocktail event in een prachtig decor.

Ik was al zo onder de indruk van de live-action film van Cinderella, dat ik echt niet kon wachten op deze Beauty & the Beast dit jaar. Het is een remake van de gelijknamige animatiefilm uit 1991, die een echte musicalfilm geworden is. De liedjes zijn ook heel herkenbaar en maken zoveel gevoelens los, waardoor je echt helemaal in het verhaal zit.

Voor die het verhaal van de film niet kent, het gaat over de jonge vrouw Belle die door het Beest, die eigenlijk een betoverde prins is, gevangen wordt genomen in zijn kasteel. Zij raakt er bevriend met het betoverde personeel en leert ze om verder te kijken dan het angstaanjagende uiterlijk van het Beest. Zo leert ze hem kennen als de charmante en vriendelijke prins die hij in werkelijkheid is.

In de hoofrol vind je Emma Watson als Belle, en dat doet ze echt prachtig, en Dan Stevens als het Beest. Nog meer toppers in deze film, zoals Luke Evans als Gaston (doet hij ook geweldig), Kevin Kline als Maurice (de vader van Belle), Josh Gad als LeFou en Ewan McGregor als Lumière (mijn favoriete figuurtje in de film, samen met het kopje en de theepot natuurlijk, die zijn zo cute, ook in deze film).

Alles klopt gewoon in deze film, de cast, de betoverende liedjes, de prachtige omgeving en natuurlijk het verhaal. Ook al weet je een beetje hoe het gaat aflopen, je leeft echt helemaal mee.
Ik heb echt dagen nadien nog genoten en met de liedjes in mijn hoofd gezeten. We mochten trouwens nadien op het cocktail event ook genieten van live piano met de liedjes uit de film, prachtig!!

Toen ik de dag nadien alles vertelde over de film aan mijn zoontje, was hij direct geïnspireerd om de tekenfilm te gaan bekijken. Zo zie je maar, niet enkel meisjes kijken naar prinsessenfilms!

Gaan jullie een kijkje nemen naar de film?