Mogelijk gemaakt door Blogger.

Recept: Gevulde focaccia met Surtout Devos Lemmens


Vandaag laat ik jullie kennismaken met het nieuwe sausje van Devos Lemmens. Het is een lekkere saus boordevol groenten en zonder bewaarmiddelen, en daarnaast kan je het heel verschillend gaan gebruiken. Je eet hem normaal gezien koud, maar kan het evengoed ook verwarmen.
Verkrijgbaar in drie verschillende varianten, Mild, Hot en Exotic.
Lees snel verder voor wat meer info, enkele serveertips en een receptje, namelijk een gevulde focaccia.

Mijn favoriet van de drie is de Surtout Mild, met stukjes paprika, ui en Provençaalse kruiden. De Surtout Hot bevat stukjes paprika en ui, op smaak gebracht met jalapenopepers. De Surtour Exotic bevat dan weer stukjes tomaat, groene paprika, ui en mango. Staat er niet echt bij, maar is ook best een pikante saus.

Ze passen bij elk gerecht om ze net dat tikkeltje meer te geven, dus als extraatje bij je avondmaal, zowel bij vis, vlees als een vegetarisch alternatief, of bv. bij een croque monsieur.
Ik heb hem ook al gebruikt op bruschetta toastjes, het perfecte alternatief voor een tomatensalsa, echt heel lekker!

Vorige week maakte ik ook een gevulde focaccia. Ik gebruikte daar de Exotic saus als basis, verder kan je er alle kanten mee uit. Mijn receptje:

Ingrediënten:
- afbakbrood focaccia
- Devos Lemmens Surtout saus
- prei
- rucola
- gele paprika
- mozzarella
- kerstomaten
- gruyere kaas

Hoe ga je te werk:
Snij het brood middendoor. De onderkant gaan we gaan beleggen, als eerste met de Surtout saus, daarboven belegde ik de ene kant met prei en de andere kant met rucola (ik wou een beetje afwisseling, je kan er natuurlijk ook gewoon twee verschillende maken). Daarop enkele reepjes gele paprika, mozzarella en halve kerstomaatjes. Nog een klein beetje gruyere kaas erbovenop en dan het bovenste deel van het brood erop leggen. Ik deed daarboven ook nog een beetje gruyere kaas, al werd dit wel heel hard nadien.
Op 200° de oven in, tot wanneer de kaas gesmolten is en het brood een beetje bruin.
Het was echt superlekker, natuurlijk wel redelijk pikant doordat ik de Exotic versie genomen heb, maar ik wil het dolgraag nog eens maken met de Mild versie, die vond ik superlekker.

Je kan natuurlijk kiezen wat je ertussen legt van groentjes, ik denk dat het ook heel lekker is met zongedroogde tomaten en olijven, of asperges en courgette.
Zoveel mogelijkheden en zo snel klaar, zeker een aanrader!

Wat denken jullie van mijn recept? En welk Surtout sausje zou jouw favoriet zijn?
Als jullie nog lekkere gerechten weten met de sausjes, laat ze gerust weten bij de reacties!