Mogelijk gemaakt door Blogger.

Personal: Scheetje, loetje, bolleke, zoetje, ...


Volgende maand ben ik maar liefst achttien jaar samen met mijn vriend! We zijn nog steeds heel erg verliefd en alles verloopt uitstekend in onze relatie, maar we willen toch heel graag één ding veranderen.
Namelijk ons 'koosnaampje' voor elkaar. Wij zeggen al jaren 'bolleke' tegen elkaar, en blijkt ook dat we daar niet alleen voor kiezen want dat is de meest gekozen koosnaam hier in Vlaanderen.

Koosnaampjes zijn eigenlijk iets wat vaak gewoon onder elkaar gebruikt wordt, al noem ik mijn vriend nooit bij zijn naam om hem te roepen of zo, ook als we bij andere mensen zijn.
Maar het zou wel iets persoonlijks mogen zijn, al lijkt het me niet makkelijk om na al die jaren iets anders te zeggen.

Zo zijn er de traditionele namen (zoals schatje, liefje, ...), maar vaak kiezen mensen ook voor iets grappigs of persoonlijk.
Koosnamen of soms ook bijnamen worden ook vaak gebruikt voor kinderen (hier ook trouwens), huisdieren of andere familieleden (vooral broers of zussen). Mijn zus noemt me trouwens nog regelmatig 'Peet' ipv Petra :).

Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd geworden naar welke koosnamen jullie gebruiken voor je partner, huisdieren, kinderen of wie dan ook. Laat het me zeker weten bij de comments, altijd leuk om te lezen!