Mogelijk gemaakt door Blogger.

Food: Gezonde Smoothies maken


Het was even geleden dat ik nog smoothies maakte, maar de laatste weken probeer ik toch te zorgen voor een gezond ontbijt (meestal heb ik niet zoveel tijd 's morgens en is mijn ontbijt gewoon een koekje in de auto dus dat moest dringend veranderen), en daar hoort ook af en toe een smoothie bij.
Helemaal niet zo moeilijk om te maken, en je kan er goed mee gaan variëren.
Vandaag zet ik mijn drie favorieten van het moment op een rijtje, inclusief enkele handige tips.

De basis voor een smoothie is dus fruit (hoeft niet altijd vers fruit te zijn, kunnen ook stukjes fruit zijn uit de diepvries of een fruitpuree), gecombineerd met melk / sojamelk, yoghurt of fruitsap.
Je kan er ook ijsblokjes aan toe voegen om je smoothie goed koud te maken, maar als je kiest voor diepvriesfruit is dat niet meer nodig.
Daarnaast kan je nog kiezen voor extra ingrediënten zoals havermout, munt, amandelnoten, vanille, kaneel, honing, ... Je kan natuurlijk ook gaan voor groenten in je smoothie, maar daar ben ik zelf minder fan van.

Mijn favoriete smoothies:
- Smoothie met papaya, mango, ananas en amandelmelk
Het handige bij deze smoothie is, ik kocht diepvriesfruit met papaya-, mango- en ananasstukjes, al verdeeld in kleine zakjes om in een smoothie te gebruiken. Ik combineerde met Alpro amandelmelk, wat een prima vervanger is voor melk en eigenlijk ook veel gezonder.
Voor één grote smoothie ga je voor ongeveer 250 ml amandelmelk en combineerde ik met één zakje van 150 gr diepvriesfruit. Alles samen in de blender en klaar!

- Smoothie met bosvruchten, havermout en vanille sojamelk
Ik koos ook hier terug voor een vervangend melkproduct, namelijk de sojamelk in vanille (opnieuw ongeveer 250 ml). Geeft een lekker zoete smaak. Ik combineerde met een potje fruitpuree met stukjes fruit (ik koos voor 100 % Fruit van AH), superhandig om altijd iets in huis te hebben om snel een smoothie te maken als je bv geen vers fruit in huis hebt. Ik koos voor de bosvruchten (ook verkrijgbaar in andere varianten).
Ik deed er ook nog enkele aardbeien in en twee eetlepels havermout. De havermout maakt het extra vullend om de hele voormiddag mee verder te kunnen.

- Smoothie met kokos, mango en citroensap
Een frisse zomerse smoothie met de heerlijke smaak van kokos. Ik koos voor de Creamy Kokos (een plantaardig alternatief voor kokosyoghurt van AH), gecombineerd met wat citroensap en een volledige mango. Beetje zuur, maar wel heel fris en lekker!

Mmm, lekker toch!? Welke zou ik morgen eens maken, hebben jullie nog lekkere receptjes, deel ze dan gerust, want je kan toch zoveel variëren om smoothies te maken.