Mogelijk gemaakt door Blogger.

Food: Easter cupcake in a jar


De paasvakantie is officieel begonnen, dat wil niet alleen zeggen een leuke tijd maar we bereiden ons ook voor op heel wat chocolade! En niet alleen chocolade, maar er is heel wat meer lekkers te verkrijgen of zelf te maken.
Ik maakte deze week Paascupcakes, en ik vond ze niet alleen lekker maar ze zijn ook superleuk geworden! Kijken jullie even mee hoe ik te werk ging?

Ik vind het altijd wel leuk om in thema cupcakes te maken, dus Pasen mocht zeker niet ontbreken.
Ze zijn heel geslaagd en helemaal niet moeilijk om te maken. Ik koos voor een pot ipv een cupcake-papiertje, wat het extra leuk maakte. Je kan ze nadien gaan versieren naar wens.

Ik maakte het mezelf gemakkelijk, en koos voor de Dr. Oetker cupcake-mix, gewoon eieren, melk en boter toevoegen, alles goed mixen en klaar om te bakken.
De baktijd kan iets langer zijn, doordat er meer deeg in het potje ging dan in een gewoon cupcakevormpje. Daarna werkte ik af met het slagschuim (klopklop), heel licht en heel lekker, en natuurlijk sprinkles en wat paas-accentjes zoals paasei-snoepjes en een chocolade paaskonijntje.

Ingrediënten:
- Dr. Oetker Cupcakes natuur mix
- 2 eieren
- 75 g zachte boter
- 75 ml melk
- Dr. Oetker Slagschuim
- Sprinkles
- Snoepjes / chocolade voor Pasen

Het deeg is heel snel gemaakt dus, de mix mengen met de eieren, melk en boter en in de vormpjes of je potjes gieten. De normale cupcakes moeten een 30 min in de oven, maar ik heb de jar iets langer laten zitten (niet zo heel veel langer). Even laten afkoelen en dan kan je hem naar wens gaan decoreren.
Ik maakte intussen het slagschuim, gewoon mengen met melk en goed opkloppen (staat bij met een mixer, maar met de hand lukt even goed). Het is echt heel lekker en licht, een heel goed alternatief voor echte slagroom of bv botercrème. Een mooie toefje als basis, enkele kleurrijke sprinkles en dan wat snoep-eitjes of een chocolade-figuurtje!

Wat denken jullie ervan? Bakken jullie iets leuks voor de komende Paasdagen?

Post in samenwerking met Dr. Oetker