Mogelijk gemaakt door Blogger.

Travel: eerste keer kamperen


De zomer is nog niet echt in zicht, maar in het begin van het jaar beginnen mensen toch al na te denken over hun zomervakantie. Vorige zomer gingen wij voor het eerst gaan kamperen met onze camper (we deden een mini roadtrip door Duitsland, lees hier mijn verslagjes), en dat was een hele belevenis.
Ik vertel vandaag eens hoe dat verlopen is, en geef graag enkele tips!

Toen ik het aan vriendinnen vertelde dat ik ging kamperen, was de reactie meestal: Jij? Kamperen? Dat geloof ik niet! Maar ik vond het een leuke uitdaging, die me best goed bevallen is.
Steek me natuurlijk niet in een tent, denk niet dat dat echt iets voor mij is. Maar de camper was een prima alternatief. We reisden met een Mercedes Marco Polo, dus een mini-camper waar je het dak omhoog kan zetten voor een bed, en van de achterbank ook een bed kan maken.
Geen badkamer, maar we hebben er wel een klein kookvuurtje, lavabo, frigo, en een tafeltje.

Ik vond vooral de vrijheid zo geweldig. We hebben zoveel verschillende plaatsen kunnen zien op korte tijd, we beslisten zelf wanneer we naar waar reden of hoelang we ergens bleven. Dat kan je natuurlijk met een gewone auto ook, maar we moesten dan niet op tijd inchecken in een hotel of al iets op voorhand reserveren, want op een camping is er normaal gezien altijd wel plaats.
En we hadden ook veel meer plaats als we op weg waren, alles bij de hand en ook the little guy had een tafeltje om zich bezig te houden.
Foto werd gemaakt toen we niet reden, anders droeg hij uiteraard altijd een veiligheidsgordel.

Wij hadden dus niets op voorhand gereserveerd, maar ik had wel van tevoren uitgezocht waar we naartoe gingen en welke camping in die omgeving het beste leek. Het is ons eigenlijk geen enkele keer misvallen op die manier. Ik hou wel van wat rust en natuur, dus ik zocht wel een camping uit (en daar ter plekke liefst ook een plaatsje) die wat rustig gelegen was en waar je toch een beetje privacy had.

Ons camper is natuurlijk niet zo heel groot, maar wel gezellig. De eerste dag was het een beetje uitzoeken (en heb ik ook helemaal niet zo goed geslapen), je moet natuurlijk telkens de bank ombouwen naar een bed en de koffers die achteraan zaten moesten dan soms naar voor verhuizen, maar naar verloop van tijd ging dat best vlot en hadden we er routine in. Natuurlijk, als je op één dezelfde plaats blijft staan, en de auto niet gebruikt, kan je alles laten hoe het is, maar dat was bij ons niet het geval.
Normaal gezien kan je met vier personen erin slapen, maar wij zijn met drie en hadden het gevoel dat dat het maximum was. Wij sliepen beneden, en the little guy boven in het bedje.
Ik had voor elk van ons een eigen koffer voorzien. Diegene die hem dan ging aankleden, haalde dan zijn koffer uit. Ik vond dat wel heel handig zo.

Je hebt natuurlijk wel heel wat meer spullen nodig dan bij een gewone vakantie. Zo hadden we ook keukenspullen nodig, zoals handdoeken, afwasmiddel, bordjes en bekers, bestek, een waterkoker (heel handig voor koffie, soepjes, enz), ... maar ook wat eten en drinken hadden we mee. En natuurlijk een tafeltje en stoeltjes voor buiten, een extra lampje, slaapzakken en onze kussen, ... We hebben er enkele handige kastjes om alles mooi op te bergen, al mochten we die zeker niet vergeten sluiten wanneer we terug op weg gingen.
Wat ik ook handig vond, dat geldt wel voor elke soort vakantie, is mini-producten en samples meenemen, ipv grote flessen shampoo, douchegel en parfum bv. Zijn ze leeg, dan kan je ze gewoon ook daar weggooien.

Ook nog een leuke tip voor als je op vakantie gaat met kinderen (niet alleen voor in de auto, maar ook als je bv. een lange vliegtuigreis hebt), is een verrassingszakje. Ik kocht een leuk rugzakje en stak daar enkele kleine spulletjes in die leuk zijn om je mee bezig te houden als kind. Om de zoveel tijd mocht hij daar dan met zijn ogen dicht iets uit kiezen, dat ging van een knutselsetje of kleurblok, tot een klein autootje of een dvd (we hadden ook een dvd-speler mee). Dat was hier alvast een succes!

Zo, dit was alvast hoe onze eerste kampeertrip is verlopen. Nog niet heel ervaren dus, dus extra tips zijn zeker altijd welkom! Maar wij kijken alvast uit naar de grote vakantie voor een nieuwe roadtrip, al zijn we er nog niet uit naar waar precies!

Zijn jullie al gaan kamperen? Of hebben jullie leuke kampeerplekjes?