Mogelijk gemaakt door Blogger.

Een terugblik op 2019


Normaal gezien deel ik op het einde van jaar een overzichtje met een terugblik naar het voorbije jaar, zowel op persoonlijk vlak als het verloop hier op de blog. Ik vind het leuk om zelf eens een kijkje te nemen welke artikels het meest gelezen werden. Eind 2019 is het niet meer gelukt om dat te delen, dus doe ik dat graag nu eens.

2017 en 2018 waren zware jaren voor mij en mijn familie, met het overlijden van mijn papa en stiefpapa. Je leert omgaan met verdriet en het normale leven gaat door, maar het gemis blijft. Dus ook afgelopen jaar vloeiden er af en toe wel nog eens traantjes of blijft het lastig dat ze er op bepaalde momenten niet bij zijn.

Maar heel wat mooie momenten ook in 2019. In april vroeg mijn vriend me, heel onverwachts, na twintig jaar ten huwelijk op vakantie in Amerika. Dat is sowieso wel het hoogtepunt van het afgelopen jaar! We hebben voorlopig nog geen plannen gemaakt of een datum vastgelegd, maar ik hoop daar dit jaar wel wat werk van te maken! ;)
Onze roadtrip zelf was daarnaast natuurlijk ook een geweldige ervaring. Het was de derde keer dat wij twee weken rondtrokken door de USA, en we hebben echt de smaak te pakken. Heel intens en druk, maar op zoveel mooie plekken komen op korte tijd, laat toch een indruk na.


Mijn zoontje startte dit jaar voor het eerst in de middelbare school, wat ook een mijlpaal is natuurlijk. Toch een beetje stress ook (hoe gaat het zijn, wat moet je verwachten, de eerste keer examens, ...), maar hij is goed gestart! Hoe snel vliegt de tijd ook, hij was twee jaar toen ik met Sprinkles on a Cupcake begon (jaja, binnen een paar dagen bestaat de blog 10 jaar!).

Ook in blogland zag ik het afgelopen jaar heel wat veranderingen. Collega-bloggers die stopten met hun blog of een break namen, omdat het belangrijk is om aan jezelf te denken en te doen (en delen) wat je zelf wilt. Sociale media is niet meer weg te denken in ons leven, maar ik vind het nog altijd leuk om ook artikels op mijn blog te delen. Maar ik probeer daar al jaren mijn eigen ding in te doen.
Mensen vragen me soms welke soort blog ik heb, maar ik vind dat moeilijk om daar 1 woord aan te hangen. Nee, ik heb niet enkel een beauty-, travel- of kookblog, maar het is gewoon een combinatie van alles wat ik doe, mee bezig ben, leuk vind, ... en daar probeer ik andere mensen mee te inspireren.
Dus een persoonlijke blog past er misschien nog het beste bij!

Ik zet graag een overzichtje op een rij van de meest gelezen blogposts uit 2019, leuk voor mij om te weten welke soort artikels graag gelezen worden, maar misschien ook een handig overzicht voor jullie om nog eens iets opnieuw te lezen, of voor het eerst te gaan lezen moest je het gemist hebben!

1. Kneipp Cherry Blossom
Leuk om te zien dat een beauty-review op nummer 1 staat. Eén van mijn favoriete geuren, cherry blossom, en favoriete merken want ik vind Kneipp een heel fijn merk. Benieuwd naar hun nieuwe producten van 2020.


2. Mijn skincare-routine
Op de tweede plaats nog meer beauty, maar dat iets persoonlijk, waar ik namelijk mijn skincare routine met jullie deelde. Welke producten gebruik ik dagelijks, en wat werkt goed voor mijn gevoelige huid. Ondertussen een beetje aangepast, maar de basis van verzorgingsproducten en vaak ook de merken blijf ik zeker behouden.


3. 5 tips voor meer gezelligheid in huis
Ik vind dit zelf ook altijd handige artikels om te lezen op blogs, leuke tips en doet me zelf ook altijd wat nadenken om dingen te gaan veranderen ofzo. Fijn om te weten dat jullie dit hier ook graag lezen.

4. I said Yes!
Een kort berichtje waarbij ik liet weten dat wij verloofd zijn, ook leuk om al jullie reacties te lezen hier en op sociale media!


5. Hoe combineer ik mijn blog, job en gezin
Een artikeltje waarbij ik jullie een inkijk geef in mijn persoonlijk leven, en hoe ik mijn interesses, job en gezin combineer. Ik vond het ook interessant om jullie reacties te lezen hoe jullie dit doen!

6. Roadtrip West-Amerika: Nationale Parken en natuurgebieden
Dit was nog een artikel over onze roadtrip in 2018, waarbij we heel wat Nationale Parken bezochten in West-Amerika. Ik ben er nog steeds van onder de indruk, en zou het zo opnieuw doen. Jullie zijn ook altijd heel enthousiast om deze blogjes te lezen.
Van onze trip in 2019 heb ik nog niet zo heel veel geschreven (een verslagje over Highway 1/Big Sur en Carmel-by-the-Sea), maar er komt zeker nog eentje over San Francisco, en over de National Parks die we toen bezochten (Yosemite, Sequoia en Death Valley). Het neemt altijd wel wat tijd in beslag om een selectie te maken uit de duizenden foto's die ik er maak, maar ik ga er echt eens werk van maken!


7. The Body Shop: nicaraguen coffee intens awakening mask
Heel wat beauty-artikels over The Body Shop dit jaar, ik blijf dit een geweldig merk vinden met heel wat fijne producten. En als er dit jaar eentje uitsprong, was het misschien wel dit gezichtsmasker. Hoewel ik geen koffiedrinker ben, vind ik dit heel aangenaam!!


8. Mijn Netflix favorieten
Het was het tweede jaar op rij dat ik mijn Netflix-favorieten deelde op de blog. Ik vind het zelf ook altijd leuk om tips te krijgen nadat ik een serie heb uitgekeken, dus misschien moet ik binnenkort nog eens een update doen ;). Momenteel kijken we naar het tweede seizoen van You.

9. Disneyland Paris - Disney's Betoverende Kerst
We gingen in 2019 maar liefst 2x naar Disneyland, 1 keer in de zomer voor The Lion King & Jungle Festival. De zomer is superleuk om er rond te wandelen, het weer is heerlijk, het is lang klaar, ...
Maar het stond al zo lang op mijn bucketlist om Disneyland eens tijdens de kerstperiode te bezoeken, en dat is er eind 2019 eindelijk van gekomen! Supergezellig, magisch mooi en een aanrader als je het nog nooit hebt gedaan!!10. Electric Ink tattoo care
Als laatste in het rijtje, een speciale beauty-review, namelijk voor producten om tattoo's te onderhouden. Ik gebruik ze nog regelmatig en ben er nog steeds tevreden van. In 2019 liet ik maar liefst twee tattoo's bijzetten (kleintjes wel te verstaan), de planeet Saturnus en een zonsondergang in de zee. Zo heb ik ondertussen al zes tattoo's.


Dit was mijn overzichtje van 2019, hopelijk vonden jullie het leuk, en blijven jullie het natuurlijk leuk vinden om me hier te volgen en mijn verhalen te lezen!!
Wat zijn jouw favoriete artikels om hier te lezen op de blog? Of wat zou je in 2020 heel graag meer willen zien?