Mogelijk gemaakt door Blogger.

Zon en zomerse temperaturen = zonnecrème smeren!!!

De zon is er, eindelijk!!! En jullie weten het waarschijnlijk wel, maar velen vergeten het toch op het moment zelf, zonnecrème smeren is een MUST!! Inderdaad, de zon is zo aangenaam, mensen zijn vrolijk, je krijgt er een bruin kleurtje van, je maakt vitamine D aan, ... maar zonnestralen zijn ook schadelijk, denk maar aan zonnebrand, huidveroudering- en verslapping, oogschade maar ook verschillende vormen van kanker, daarom is het zo belangrijk je huid te beschermen!!
Dus let erop als je de zon ingaat of op vakantie vertrekt!

Nog enkele 'zonnige' weetjes op een rijtje!
♦ Smeer veel zonnecrème, liefst elke 2 uur! Vergeet daarbij kleine, gevoelige plekjes niet, zoals je oren, voeten, handen, ... Wist je dat je ongeveer de hoeveel van een koffielepel nodig hebt, juist voor je gezicht!!
♦ Blijf bij hoge temperaturen tussen 12u en 16u uit de zon, dan is die het meest schadelijk!
♦ Smeer je in na elke zwembeurt, ook al gebruik je een water resistant product.
♦ Gebruik zonnecrème aangepast aan je huidtype.
♦ Vergeet ook zeker geen zonnehoedje en zonnebril, die beschermen je ook tegen de zon!
♦ Kies na het zonnen altijd voor een aftersun, die verzorgen, herstellen en verkoelen je huid!



Er bestaan natuurlijk heel veel producten en merken, maar het is toch belangrijk elk jaar een nieuw product aan te kopen. Ik zet eventjes de nieuwste zonneproducten op een rijtje!


Eucerin verbeterde voor deze zomer de formule van zijn bestaande Sun Protection producten en lanceert ook twee nieuwe producten voor de droge huid en de allergische huid.

Sun Allergy Protection Crème-Gel SPF50 (€19), speciaal voor mensen met een zonneallergie!
Een hoge bescherming, bevat geen parfum en is waterbestendig! Ook het ideale product voor een door de zon beschadigde huid! Absorbeert snel, is niet vet en niet plakkerig!

Sun Crème gezicht SPF30 (€16.50), speciaal voor de normale en droge huid! Het is een crème die snel in de huid trekt en dus minder vet aanvoelt, ideaal voor het gezicht, maar die toch de droge huid tot in de diepe lagen van de opperhuid hydrateert en tegelijk ook beschermt tegen de zon.
Beschermt ook tegen huidveroudering en pigmentvlekken door de zon!

Sun Spray Transparant SPF30 (€20), een handige zonnespray met een transparante, niet-vettige textuur. Dringt onmiddellijk in de huid en geeft geen kleverig gevoel. Is water- en transpiratiebestendig en is geschikt voor alle huidtypes, zelf de acnégevoelige huid. (ook verkrijgbaar in SPF50)


Ook enkele heerlijke nieuwe producten in het Nivea Sun gamma dit jaar!

- Protect & Refresh vernevelende spray SPF30 (€16.59), een handige transparante spray die je gewoon over je kan sprayen. Bevat een verkoelend mentholeffect, voor een instant fris gevoel. Perfect voor tussendoor aan het zwembad! (ook verkrijgbaar in SPF 20 en 50)

- Pure & Sensitive SPF50 (€17.49), na deze spray voor kids, is er nu ook een Pure & Sensitive spray voor volwassenen, zonder bewaarmiddelen, parfum of kleurstoffen en met een hoge UVA bescherming, perfect voor de gevoelige huid. Bevat Aloë Vera voor extra hydratatie en een heerlijk zachte huid!

- Protect en Bronze Mini SPF30 (€3.39), een handig miniformaat, ideaal voor in elke handtas! Deze bevat ook een natuurlijk plantenextract dat het natuurlijke bruiningsproces van de huid activeert.

Bij ROC gaan ze dan echt gaan werken met anti-age zonneproducten in hun Soleil Protection + gamma, om huidveroudering, bruine vlekjes, ... tegen te gaan. Daarbij hebben ze ook een heerlijk aftersun product in dit gamma!

- Onzichtbare, beschermende Anti-Aging Spray SPF30 (€18.50), een spray die voorkomt en beschermt tegen verschillende tekenen van huidveroudering door de zon. Is transparant en heeft een lichte textuur.

- Fluide 2 in 1 tegen bruine vlekjes SPF50 (€17.50), een zonnebescherming die een zeer hoge bescherming combineert met de speciale technologie van het corrigerend anti-vlekkenserum, perfect voor een egale, stralende teint. Heeft een vloeibare, ultralichte textuur.

- After-Sun verfrissende, herstellende melk (€14.20), een lichte, frisse aftersun melk die de huid helpt herstellen na het zonnen. Hydrateert meteen, verzacht en kalmeert, daarnaast helpt hij ook afschilfering tegen te gaan om zo langer bruin te blijven! Is verrijkt met Aloë Vera en Vitamine E, een krachtige anti-oxidant die huidveroudering door de zon helpt voorkomen.

Ik kan ook genieten van de zon, maar ik smeer mij, en mijn gezin, altijd in met zonnebescherming! Een heerlijke zomerse geur én je bent beschermt voor de schadelijke zonnestralen!
Hopelijk beschermingen jullie je ook tegen de zon, welk product lijkt je ideaal voor jouw huidtype?
Petra x