zondag 23 februari 2014

Recept: Worteltaart


Als er één dessertje is waar je me altijd plezier mee kan doen, dan is het wel worteltaart of -cake. Heel lekker, en ook lekker zoet, ook al zitten er wortels in! Ik lust het echt heel graag, maar had het nog nooit zelf klaargemaakt.
Ik heb mijn allereerste taartvorm van Le Creuset in huis, ik haalde die op de onlineshop van fonq.be, en een worteltaart was dus perfect om deze in te wijden.

Ik ben zo blij met de taartvorm, hij ziet er prachtig uit in zijn mooie rode kleur, en is ook een plezier om mee te werken. Ik vrees dat mijn collectie snel zal uitbreiden. Deze is de Le Creuset Taartvorm van 24cm, en kost er €22.50. Ik vond dat eigenlijk best betaalbaar, zeker in vergelijking met hun bekende kookpotten die toch tussen de €100 en €200 kosten.

Worteltaart is eigenlijk heel makkelijk te maken.
Wat heb je nodig?
♦ 1 wortel, fijn geraspt
♦ 150g kristalsuiker
♦ 2 eieren
♦ 150g boter
♦ 200 g zelfrijzend bakmeel
♦ snuifje zout
♦ 1 tl kaneel

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 175°.
Schil en rasp de wortel en doe er de suiker en eieren bij. Daarna smelt je de boter, voeg het ook toe aan het mengsel en dan alles goed omroeren. Dan doe je het bakmeel, een theelepel kaneel en een snuifje zout erbij. Goed roeren, en klaar! Alles in de bakvorm en dan voor ongeveer 45 minuten de oven in.
Je kan kijken met een satéprikker in het midden van de cake of hij klaar is. Als er geen deeg meer aan het stokje hangt, is het in orde. De cake uit de oven halen en laten afkoelen.

Voor de taart die ik maakte, verdeelde ik mijn deeg in twee delen, zodat ik twee lagen cake heb om er een taart van te maken. Dus eerst het eerste deel bakken, even laten afkoelen en uit de vorm halen, en dan het twee deel bakken. Ik werkte af met een vanille frosting. Ik gebruikte een Pillsbury spuitbus die ik haalde in The American Store, maar je kan dit ook makkelijk zelf maken. Je mengt gewoon 50 g zachte boter, 100 g roomkaas, 125 g poedersuiker en 1 zakje vanillesuiker en mengt het tot een glad beslag dat je makkelijk kan uitstrijken op de cake.

Ik serveerde de taart samen met wat andere lekkernijtjes op een etagère van Present Time die ik ook vond op fonq.be. Hij heeft drie verdiepingen, met op elk bordje een andere afbeelding. Ik gebruikte het onderste bord om de taart op te serveren, en de twee kleintjes plaatste ik boven elkaar om wat andere snacks op te leggen.

Smakelijk!
Wat denken jullie van de worteltaart? Heb je dit zelf al eens klaargemaakt, of ga je het nu misschien eens proberen? Let me know!

16 opmerkingen:

 1. Zó jammer dat je niet wat dichterbij woont anders was ik hem zeker even bij jou komen proeven! De worteltaart ziet er heerlijk uit en wat een mooie étagère heb je en die macarons.. hmmm! Prachtige culi-pics girl, mijn complimenten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, wat een lieve woorden van je :) Altijd welkom om eens te komen proeven ;)

   Verwijderen
 2. ik heb dat nog nooit gegeten :) het klinkt wel lekker

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah, ik heb dat ook eens gemaakt, ook een favoriete taart van mij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat ziet er echt overheerlijk uit! Ik heb nog nooit een carrotcake gegeten maar ik wil het echt eens proeven. Dit ga ik zeker eens proberen!

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik maak dat regelmatig, maar in mijn recept zitten 500g wortelen, en ik gebruik olie. Heel erg lekker, die worteltaart!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, zal de volgende wat meer erin doen. Ik heb een recept van Albert Heijn gevolgd.

   Verwijderen
 6. Hmm, ziet er lekker uit! Heb het nog nooit gegeten of gemaakt.. Toch maar eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh my! Dit ziet er overheerlijk uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb ook enkel nog maar keramieken schalen van Le Creuset! Vallen supergoed mee in prijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb hem net ook voor de eerste keer gemaakt. Ik wou al zo lang eens een worteltaart proberen, maar ik durfde niet. Dit was zo'n simpel receptje dat ik het er nu toch eens op wou wagen :) Hij staat nog af te koelen dus straks of morgen ondergaat hij de proeverstest :) Ruikt alvast heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Update: Ik heb hem net geproefd(ja als ontbijt, vandaag mag dat :p) en YUM!!!!! Superlekker! Alleen beetje vast van structuur dus ik denk dat ik hem iets te lang heb laten bakken(mijn oven kon alleen op 160 of 180 dus ik heb 180 gepakt en 40 min ingezet.... )
   Maar van smaak is hij echt goed! En de frosting, oh my! Ik kon de hele kom wel zo leeg eten :p Ik heb dus frostig gemaakt met 50g boter, 125g poedersuiker, 100g light philadelphia, zelfgemaakte vanillesuiker en ook nog een klein scheutje zelfgemaakte vanille extract. Echt lekker! Misschien ga ik proberen volgende keer toch nog een klein beetje olie ofzo in het deeg te verwerken, hopelijk blijft hij dan wat meer 'moist', want nu is het wat aan de droge kant. Ofwel 35min op 180 graden ofzo...

   Verwijderen
 10. Worteltaart: my personal addiction. Had het nie verwacht, maar gewoon schandalig lekker !! :)

  BeantwoordenVerwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram

Follow me on TikTok

Follow me on TikTok
PetraCupcake