Mogelijk gemaakt door Blogger.

Probleemhuid? To the rescue!!


Een egale, mooie huid, wie droomt er nu niet van. Ik alleszins wel, maar jammer genoeg is dat in realiteit niet altijd het geval. Hoewel ik geen zestien jaar meer ben, duikt hier toch af en toe eens een vervloekt puistje op. De tijd van de maand, stress of weet ik veel wat de reden is, ik wil er toch zo snel mogelijk vanaf.
Hoe? Lees snel verder als je mijn 'wondermiddeltjes' wilt leren kennen.Ik heb sowieso een heel gevoelige huid, ik mag niet eender wat opsmeren, en een nieuw product uit testen is ook altijd een uitdaging voor mij. Ik gebruik heel wat dagelijkse producten van zowel Clinique als Avène, en die doen het echt goed voor mij.
Nu gebruik ik ook al eventjes elke avond de Normaderm Nacht van Vichy, een chrono-actieve verzorging tegen onzuiverheden, en bij puistjes of wanneer de huid er echt eens nood aan heeft, grijp ik terug op het Out of Trouble Mask van Origins, een masker om de probleemhuid te gaan kalmeren.

♦ Vichy - Normaderm Night 
Dit is een verzorgingsproduct die de overproductie van talg gaat gaan bestrijden. Teveel aan talg gaat de poriën gaan verstoppen en vergroten, waardoor die ook zichtbaar groter worden, en dat willen we zeker niet.
Hij bevat Zincadone A+, die bijdraagt tot de vorming van een nieuwe huid en de poriën gaat verfijnen.

's Avonds aanbrengen op een gereinigde huid. Het is een heel fijne, lichte textuur die helemaal niet vettig aanvoelt. De huid ziet er 's morgens toch beter uit, en na enkele weken zie je toch ook ietwat dat de poriën fijner zijn geworden. Ik vind het ook perfect omdat de huid toch dieper gereinigd wordt op die manier.

♦ Origins - Out of Trouble Mask
Het is een masker voor het gezicht dat onzuiverheden onmiddellijk gaat aanpakken. Hij gaat de huid minder vettig gaan maken, zonder uit te drogen, dode huidcellen gaan verwijderen en gaat ook de onzuivere huid gaan kalmeren. De huid zit er matter en egaler uit en puistjes gaan sneller gaan genezen.

Het is een dikke witte pasta, met een specifieke geur, maar die niet echt storend is voor mij, die erg verfrissend aanvoelt. Na het reinigen van de huid gewoon aanbrengen en tien minuutjes laten inwerken, en je huid ziet er alweer een pak stralender uit.
Het helpt perfect om puistjes sneller te laten opdrogen en minder rood te maken. Ik durf het daarvoor dan ook langer dan gewoon de tien minuten op te laten. Dan breng ik het gewoon aan op het puistje zelf, en laat ik het erop tot wanneer ik bv. mijn make-up ga aanbrengen, of als ik het 's avonds aanbreng kruip ik gewoon zo mijn bed in en haal ik het er de volgende morgen af.
Ik kan niet meer zonder!

Wat denken jullie van deze producten? Hebben jullie ook enkele wondermiddeltjes die helpen om een probleemhuid te gaan aanpakken?

-Vichy - Normaderm Night - 50 ml 
Ik testte dit product uit dankzij apotheek-online.be, en daar kost het €14.80
- Origins - Out of Trouble - 100ml
Dit product is in België niet verkrijgbaar, de lieve Isabelle bracht dit voor mij mee uit London, waar je het oa. kan krijgen bij Boots (die verzenden nu ook naar België, maar de verzendkosten zijn niet goedkoop). Maar ik zag dat ze het ook online verkopen bij Douglas.nl, en die verzenden gratis naar België en Nederland, hoeraaa! Daar kost dit masker €27.50