Mogelijk gemaakt door Blogger.

Recept: Worteltaart


Als er één dessertje is waar je me altijd plezier mee kan doen, dan is het wel worteltaart of -cake. Heel lekker, en ook lekker zoet, ook al zitten er wortels in! Ik lust het echt heel graag, maar had het nog nooit zelf klaargemaakt.
Ik heb mijn allereerste taartvorm van Le Creuset in huis, ik haalde die op de onlineshop van fonq.be, en een worteltaart was dus perfect om deze in te wijden.

Ik ben zo blij met de taartvorm, hij ziet er prachtig uit in zijn mooie rode kleur, en is ook een plezier om mee te werken. Ik vrees dat mijn collectie snel zal uitbreiden. Deze is de Le Creuset Taartvorm van 24cm, en kost er €22.50. Ik vond dat eigenlijk best betaalbaar, zeker in vergelijking met hun bekende kookpotten die toch tussen de €100 en €200 kosten.

Worteltaart is eigenlijk heel makkelijk te maken.
Wat heb je nodig?
♦ 1 wortel, fijn geraspt
♦ 150g kristalsuiker
♦ 2 eieren
♦ 150g boter
♦ 200 g zelfrijzend bakmeel
♦ snuifje zout
♦ 1 tl kaneel

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 175°.
Schil en rasp de wortel en doe er de suiker en eieren bij. Daarna smelt je de boter, voeg het ook toe aan het mengsel en dan alles goed omroeren. Dan doe je het bakmeel, een theelepel kaneel en een snuifje zout erbij. Goed roeren, en klaar! Alles in de bakvorm en dan voor ongeveer 45 minuten de oven in.
Je kan kijken met een satéprikker in het midden van de cake of hij klaar is. Als er geen deeg meer aan het stokje hangt, is het in orde. De cake uit de oven halen en laten afkoelen.

Voor de taart die ik maakte, verdeelde ik mijn deeg in twee delen, zodat ik twee lagen cake heb om er een taart van te maken. Dus eerst het eerste deel bakken, even laten afkoelen en uit de vorm halen, en dan het twee deel bakken. Ik werkte af met een vanille frosting. Ik gebruikte een Pillsbury spuitbus die ik haalde in The American Store, maar je kan dit ook makkelijk zelf maken. Je mengt gewoon 50 g zachte boter, 100 g roomkaas, 125 g poedersuiker en 1 zakje vanillesuiker en mengt het tot een glad beslag dat je makkelijk kan uitstrijken op de cake.

Ik serveerde de taart samen met wat andere lekkernijtjes op een etagère van Present Time die ik ook vond op fonq.be. Hij heeft drie verdiepingen, met op elk bordje een andere afbeelding. Ik gebruikte het onderste bord om de taart op te serveren, en de twee kleintjes plaatste ik boven elkaar om wat andere snacks op te leggen.

Smakelijk!
Wat denken jullie van de worteltaart? Heb je dit zelf al eens klaargemaakt, of ga je het nu misschien eens proberen? Let me know!