dinsdag 12 augustus 2014

My summer hair care routine


Ik heb eigenlijk niet echt vaste producten of merken voor mijn haarverzorging. Vandaag zet ik graag mijn zomerse combo op een rijtje, met stuk voor stuk fijne producten die niet alleen zorgen voor zacht haar, maar ook allemaal heerlijk ruiken!


♦ Organix - Brazilian Keratin Therapy (100ml - €9.99)
In de zomer kan je al sneller last hebben van droog en dof haar, door de zon. Deze Brazilian Keratin Therapy shampoo gaat je haar gaan versterken maar ook extra zacht gaan maken. Dankzij de exclusieve ingrediënten zoals organische kokosolie, avocado-olie, cacaoboter en keratine krijg je gladde, soepele en zijdezachte lokken. Hij zorgt ook voor wat extra glow & shine.
Daarnaast ruikt deze héérlijk, ik kan het vergelijken met de geur van koekjes, maar helemaal niet te zoet.
De Organix producten zijn te koop bij Di.

Kérastase - Discipline Fondant Fluidealiste (200ml - €27.70)
Als conditioner gebruik ik de Fondant Fluidealiste verzorging van Kérastase Discipline, een nieuw gamma verkijkt met Morpho-Keratine om weerbarstig haar te disciplineren. Deze is dus de verzorging, die je aanbrengt na de shampoo en nadien ook uitspoelt, en is geschikt voor alle haartypes.
Hij maakt het haar sterker maar ook meer soepel en glanzend, en is het een prima anti-frizz product.
Hij ruikt echt als een parfum voor je haar, voelt ook heel licht aan en mijn haar is er dol op.

L' Oréal Professionnel - Sealing Repair Lipidium (30ml - €17.80)
Ook na het douchen krijgt mijn haar elke keer de nodige verzorging. Ik probeer erop te letten eerst en vooral mijn haarpunten extra te behandelen met een speciaal product, want doordat mijn haar zo lang is zijn de puntjes toch iets droger en kunnen ze sneller gaan splitsen.
Voor het moment gebruik ik het Dual Split Ends Sealing Serum uit het Absolut Repair Lipidium gamma  van L'Oréal Professionnel, een vernieuwende gamma voor zeer beschadigd haar.

Het serum hoeft niet uitgespoeld te worden, dus kan extra zijn werk doen om je haar te gaan verzorgen en herstellen. Het is een direct herstellend serum voor gesleten punten, dat bestaat uit twee producten in één flesje. Aan de ene kant een gel-textuur met herstellend lipidium, aan de andere kant een crème-textuur met oppervlakteherstellende ceramiden. Ze worden pas vlak voor het gebruik gemengd, zodat ze echt beide goed hun werk kunnen gaan doen.
Ik vind het fijn in gebruik, een pompje in je hand, even in je handen wrijven en op de puntjes aanbrengen, en mijn haar ziet er echt minder droog uit, zonder vettig aan te voelen. Het ruikt ook aangenaam en zacht.

L' Oréal Professionnel - Mythic Oil Sève Protective (150ml - €21.50)
Als laatste breng ik normaal ook een haarolie in mijn haar aan, nu wissel ik af met de Mythic Oil Sève Protectrice, een olie-crème die je haar gaat beschermen tegen de hitte van stylingstoestellen.
Ik ben fan van de Mythic Oil haarolie zelf, deze crème werd verrijkt met de mythische olie van zwarte komijn, een beschermend product.
De balsemtextuur van deze Sève Protective beschermt intensief tegen de hoogste temperaturen en geeft het haar een extra zacht laagje.
Ik vind hem heel fijn, een aangename textuur en ruikt ook heerlijk, maar ik zou toch nog de olie zelf boven deze verkiezen mocht ik er maar eentje mogen kiezen!

Ik gebruik nog wel producten in mijn haar, maar meer om te gaan stylen, die zet ik wel in een andere post eens op een rijtje!
Wat denken jullie van deze producten? Hebben jullie nog favorieten om jullie haar te gaan verzorgen?

13 opmerkingen:

 1. Saraya Callewaert12 augustus 2014 om 21:32

  Klinken als heerlijke producten :)
  Ben zelf benieuwd naar de shampoo maar heb ze nog nooit gezien in de winkel :-/
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fijne producten gebruik je voor je haar! Ik ben wel benieuwd naar de Brazilian Keratin Therapy van Organix al vrees ik dat er siliconen in zitten die ik liever niet meer gebruik voor mijn haar. Zelf gebruik ik al een aantal jaar R&B van Lush (da's echt mijn holy grail geworden) in combinatie met een natuurlijke shampoo en een haarolie van Matrix.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I've tried the hair mask from the Discipline line and I like it! I discovered a bit of a miracle product a while ago form Phyto. Their Curl Energizing Cream works like a curl-enhancing styling product AND leave-in conditioner in one! I've got to write about it at some point :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke producten, ik heb ook niet meteen een vast routine. Ik wissel af, maar deze klinken goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het serum vind ik ook echt heel fijn ! En alle Mythic oil producten zijn hier grote favoriet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb de Kerastase Discipline spray en shampoo, die spray is zalig om alles mooi glad te houden. Niet dat ik een kroezelkop heb maar droog haar dat alle kanten uitsteekt.. check :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb de spray ook liggen, maar nog niet gebruikt! Misschien toch eens bovenhalen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oeh, sounds very good, didn't know the brand Phyto.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, ik moet die Lush shampoo toch een proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Saraya Callewaert15 augustus 2014 om 13:07

  Dankjwel :) zal eens een kijkje gaan nemen naar Di

  BeantwoordenVerwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram

Follow me on TikTok

Follow me on TikTok
PetraCupcake