Mogelijk gemaakt door Blogger.

Wat stop je in je reisapotheek?


Ik weet het, we zitten aan de helft van de zomervakantie, deze post komt dus wel heel laat!! Maar... er is nog een maand te gaan natuurlijk, en ook heel veel mensen gaan buiten het seizoen op reis, dus wou ik het toch nog posten! Ik maakte eind juni al een vakantie-checklist, vandaag treed ik iets meer in de detail, met enkel de reisapotheek, wat er dus zeker niet mag ontbreken!
Alles hangt natuurlijk wel af van waar je naartoe gaat en wat soort reis, maar dit is een beetje de basis!Allereerst niet vergeten, je persoonlijke medicatie mee te nemen (en op voorhand een voorschrift te gaan halen bij de dokter als je merkt dat je niet genoeg meer in huis hebt), maar ook als je weet dat je gevoelig bent op één of ander vlak (bv. snel keelpijn), dan voorzie je daar ook medicatie voor.

♦ Bescherming en verzorgingen tegen insectenbeten
Wat er op vakantie noodzakelijk is (zeker als je gaat voor een zonvakantie), zijn producten voor insectenbeten. Zowel om je te beschermen als om ze te gaan verzorgen.
Het merk Mitopik heeft enkele hele fijne producten, ook superhandig voor op reis. Zo hebben ze een patch op basis van citronella, die je gewoon op de huid of kledij kan aanbrengen. Ik heb hier gewoon thuis ook al gebruikt bij mijn zoontje (mag voor kinderen vanaf 6maand), gewoon zo een klein plakkertje aan de zijkant van zijn pyjama!
En ze hebben ook een patch om muggenbeten te verzachten en te kalmeren, die je gewoon op de muggenbeet aanbrengt. Allebei superhandig, want het is heel dun om overal mee naartoe te nemen terwijl er toch veel patches inzitten.
Daarnaast hebben ze ook een tube zalf, ter verzorging en verzachting van de huid bij insectenbeten en zonnebrand.

Van het merk Arkopharma hebben ze dan weer een armband tegen muggen, met essentiële oliën van lavendel en citroen-eucalyptus. Hij bevat drie muggenwerende navullingen, die elk tien dagen werkzaam zijn, dus je bent goed voor dertig dagen. Hij is waterresistent, dus je kan er gewoon mee zwemmen en douchen.

Wondverzorging
Een schaafwonde door te vallen, zonnebrand, ... hoe snel gaat dat niet op vakantie. Handig is dan als je kiest voor één product die allerlei wonden gaat verzorgen. Zo heb je bv. de Mitocare gel Wondzorg, geschikt voor brandwonden, snijwonden, schaafwonden, zonnebrand en kloven. 
Hij verlicht de pijn, versnelt de genezing, vermindert littekens en vermindert daarbij ook het infectierisico.
Daarnaast is ook altijd handig om pleisters bij te hebben (heb ik sowieso in mijn portemonnee zitten).

♦ Maag-darmen
De maag en de darmen zijn op vakantie soms wel meer gevoelig dan gewoon thuis. Je eet meer, je eet anders, ... Motilium Instant kan hier nooit ontbreken in mijn reisapotheek (zelf bij een daguitstap neem ik dat mee), maar ook iets tegen darmstoornissen vergeet je best niet.
Ik maakte kennis met de Ercéflora Intestinal, een natuurlijke oplossing bij diarree en darmstoornissen, geschikt voor het hele gezin (ook kleine kindjes en zwangere vrouwen).

♦ Andere...
Verder is het ook altijd handig pijnstillers bij te hebben (hoofdpijn, buikpijn, koorts...), en kies voor het middel waarvan je weet dat het goed werkt bij jou! Met kinderen is het ook altijd handig een koortsthermometer bij te hebben.
Vergeet natuurlijk ook je zonnecrème en aftersun niet, altijd smeren is de boodschap!

En dan wens ik jullie verder een aangename vakantie, waarbij je niets uit je reisapotheek nodig hebt (maar je kan maar voorzien zijn natuurlijk).
Indien jullie nog handige tips hebben die niet mogen ontbreken, laat het zeker achter bij de comments!

Tip: bij aankoop van twee producten van Mitocare, Mitopik en/of Ercéflora Intestinal, krijg je bovenstaand verbandzakje gratis in je apotheek (doet je apotheek niet mee met deze actie, kan je ook een kopie van je kassaticket doorgeven aan Sanofi). Meer info op zorgelozevakantie.be.