Mogelijk gemaakt door Blogger.

Chanel herfst 2014: Collection Etats Poétiques


Ik vind het altijd leuk om op voorhand een kijkje te nemen naar de make-up collecties voor het komende seizoen, behalve tijdens de zomer, want dan wil ik dat het zolang mogelijk zomer blijft en heb ik helemaal geen zin in herfst midden augustus, maar aangezien de herfst precies in het land is, kunnen we er alleen maar het beste van maken, en dat doen we ineens met de nieuwe herfstcollectie van Chanel: états poétiques.
Zoals de naam van de collectie het al doet vermoeden, is deze heel vrouwelijk en dromerig en neemt de roze kleur de bovenhand, van lichtroze en meer frambooskleurige roze tinten tot paarsroze en purper. En laat dat nu mijn favorieten make-uptinten zijn! Neem snel een kijkje:


De ogen staan centraal in deze poëtische collectie en daarbij dus ook de roze kleur! Je kan kiezen voor een zachte oogopslag, of juist kiezen voor een iets fellere look, een enkele kleur, of in combinatie met andere tinten, de combinaties zijn eindeloos en de kleuren prachtig in deze herfstcollectie!
Het sterproduct in deze collectie is Les 4 Ombres Poésie, met daarin vier oogschaduwkleuren. Een lichtroze tint om in de ooghoeken aan te brengen en het oog zo meer te laten stralen en een donkere bruinrode tint voor wat meer drama aan je make-up toe te voegen, kan gebruikt worden in de buitenste ooghoek, als lijntje boven en onder de wimpers, of net om een smokey effect te gaan toevoegen. Daarbij heb je nog twee overgangskleuren in beigetinten.
Daarnaast zijn er ook zes nieuwe monochrome kleuren, de Ombre Essentielle, waarvan vier roze tinten (lichtroze, diep roze, rozebruin, frambozenroze), een paarse kleur en ook een verrassende tint in deze collectie, namelijk geel. Hier op de foto zie je de kleuren Palpitation, een dieproze kleur, en Pulsion, een diepe paarsroze kleur.

Nog voor de ogen vind je in deze collectie de nieuwe eyeliner, écriture de Chanel, een eyliner-pen met vilten applicator, om zo makkelijk en mooi een lijntje toe te voegen langs de wimperrand. Hij is verkrijgbaar in twee tinten, namelijk zwart en bruin. Deze is de zwarte kleur.

Ook de teint mag opgefleurd worden met een roze kleurtje met de nieuwe powder blush in Rose Glacier. Het is niet enkel een supermooi roze kleur, met subtiele shimmer, hij ruikt ook heerlijk naar rozen. Het is een hele zacht tint, die net die mooie glos geeft voor je wangen!

Voor de nagels zijn er dan weer twee lichte tinten en een donkere kleur. Zo zie je hier Secret, een melkachtig roze, niet zo heel fall-proof  zou je denken, maar toch een heel natuurlijke tint waarmee je overal kan komen. Daarnaast is er ook nog Atmosphère, een parelmoernagellak met verschillende lichtweerkaatsingen, en Orage, antracietgrijs gemengd met blauw terug te vinden in deze herfstcollectie.

Van de lipproducten heb ik geen voorbeeldjes, maar je mag alvast kiezen voor heel lichtroze gloss ofwel felroze en paarsroze tinten voor de lippen.
Wat denken jullie alvast van deze vrouwelijke collectie? Er volgen zeker nog artikeltjes waar ik de producten apart op een rijtje zet, zodat jullie de kleuren ook goed kunnen zien, dus als je een voorkeur hebt welke je hier het liefste ziet verschijnen, laat maar weten bij de comments.

Chanel Collection Etats Poétiques
Verkrijgbaar vanaf 11 augustus in de parfumerie
Prijzen vanaf €23