Mogelijk gemaakt door Blogger.

Uitgetest: Vani-T zelfbruiner


Wegens geen zomervakantie naar zonnige oorden dit jaar, en een héérlijke augustusmaand (dat mag je ironisch opnemen), kan ik wel wat liquid sun gebruiken, vooral mijn benen want die blijven precies veel witter dan de rest.
Ik ben meestal niet zo voor echte zelfbruiner, maar nieuwe producten moeten uitgetest worden en dat heb ik dan ook gedaan met de producten van het merk Vani-T (moest het oranje of vol met strepen worden, het is slecht weer dus blote-benen is toch al uitgesloten, haha).Ik kende het Australische merk Vani-T nog niet, maar het is wereldwijd bekend met zijn spraytanning en selftanning producten, met ook bekende fans zoals Kylie & Dannii Minogue en Sheryl Crow, en wordt heel vaak in salons gebruikt.
De producten bestaan uit 95% natuurlijke en organische ingrediënten, werken ook huidverstevigend en hydraterend, en bevatten geen schadelijke stoffen. Ze beloven een 'off-the-beach' gebruinde huid, die lang houdt en gelijkmatig vervaagt. Dat vraagt dus voor een test.

Hun productenlijn is heel uitgebreid, van sprays, crèmes tot gels en handschoenen, maar ze hebben ook een Mineral Cosmetics lijn, met allerlei make-up producten.
Van de self tanning producten kreeg ik een Liquid Sun mist en een Bronzing Glaze gel toegestuurd, en ik testte ook een Mineral Powder Foundation.

De Bronzing Glaze is een tinted self tan gel, eigenlijk een 2-in-1 Instant Bronzer en zelfbruinende gel, die je onmiddellijk een zongebruinde gloed geeft, geschikt voor gelaat en lichaam.
Er staat op dark, en als je de tube opent dan ziet het er ook echt donker uit. Ik heb nog een redelijk lichte huid, dus ik heb het nog niet op mijn gezicht durven aanbrengen, wel op mijn benen.
Ik breng het product aan met een speciale handschoen, die je ook in de shop kan kopen, en dan merk ik direct dat de donkere kleur niet aanwezig blijft op de huid, oef. Hij wrijft makkelijk en doorzichtig open en wat me onmiddellijk opviel was de heerlijke zomerse geur. Hij ruikt net als een tropische zonnecrème, wat ik best aangenaam vind, geen typische zelfbruiner-geur.

De Liquid Sun is een self tan mist, dus een handige sprayflacon waarbij je jezelf handig een spraytan kan geven. Hij bevat heerlijke ingrediënten zoals argan-, macadamia- en kokosolie en ook deze heeft een heerlijke geur, wat best fijn is.
Ik was best verrast als ik het product opspoot, dat het ook een nogal donkere kleur heeft, aangezien deze de medium tint is, maar tijdens het aanbrengen verdween die donkere kleur snel. Ook hier ging ik aan de slag met de handschoen om het mooi egaal aan te brengen. Ik breng het product aan op de handschoen, en nadien wrijf ik het zo op mijn lichaam (lees benen).

Het resultaat mag er van beide producten best zijn. Mijn benen zien er egaal en mooier bruin uit. Als ik moet kiezen voor de gel of de spray, dan zou ik toch de spray kiezen. Hij is iets lichter van textuur en droogt ook sneller zonder plakkerig aan te voelen. Het enige wat ik iets minder vind, is dat als ik mijn benen net onthaard heb voor het aanbrengen van de zelfbruiner, dat de donkere kleur van de producten dan toch wat zichtbaar blijft zitten in de poriën. 

Ook testte ik een Mineral Powder Foundation in de kleur Mocha. Is dus een poederfoundation met minerale extracten, die een natuurlijke spf15 bevat. Hij voelt heel licht aan op de huid, en tijdens de warmere dagen in juli (lijkt al zolang geleden), was die echt wel een heel handig product die mooi op zijn plaats blijft zitten. Hij geeft best een mooie dekking en een natuurlijk resultaat.

Ik moet zeggen ik ben aangenaam verrast van dit merk en ga er zeker verder eens naar kijken. Je kan de producten trouwens bestellen via de Vani-T website, maar je kan daar ook gaan kijken via de Vani-T Salon Locator in welk beauty-salon in je buurt ze deze producten gebruiken en verkopen (en ik moet zeggen, ik verschoot ervan hoeveel het er waren bij mij in de buurt).

Wat denken jullie van deze producten? En gaan jullie voor zelfbruiner bij slecht weer?

Tip: Alvorens zelfbruiner aan te brengen, gebruik eerst een scrub om zo een mooi egaal resultaat dat langer houdt te bekomen.

Vani-T Bronzing Glaze: 30ml (sample) - €7.39 / 150ml - €24.75
Vani-T Liquid Sun: 120ml - €20.62
Handschoen: €8.22
Mineral Powder Foundation: 15g - €41.28