Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram: filters, apps & what not to do


Ik las deze week al op verschillende blogs (check Mademoisielle & Dogs and Dresses) dat heel wat grote buitenlandse bloggers zich zowel op hun blog als op instagram anders voordoen dan ze eigenlijk zijn, dan bedoel ik dat ze willen er beter, slanker, groter, ... uitzien dan ze normaal gezien zijn. Gewone foto's worden gephotoshopt alvorens ze op instagram verschijnen. Heel jammer vind ik dat, vooral naar hun volgers toe die, denk ik, toch een eerlijk beeld willen van de persoon die ze volgen, naar opkijken, ... Uiteindelijk ben je als blogger toch een beetje van een rolmodel, een voorbeeld voor andere mensen, en wat idee geef je dan mee, dat het beter is als je er slanker uitziet?, dat 'normaal' niet voldoet?


Je kan je foto's altijd een beetje gaan bijwerken (belichting aanpassen ed), je camera in je meest flatterende richting plaatsen met het juiste licht, doet ook al veel, maar nooit of te nimmer zou ik eraan denken mijn benen te verlengen of slanker te maken, mijn taille een maat of drie te verkleinen, enz.
Oké, mijn instagram-foto's bevatten filters, maar daar zijn ze ook voor natuurlijk, om de foto net iets leuker en unieker te maken, en ja, soms wordt er al wel eens iets in scene gezet, meer bepaald ik plaats mijn ontbijtkom iets dichter aan het raam dan op de plaats waar ik het normaal gezien ga opeten, of ik stel mezelf liever aan een egale of leuke achtergrond, dan dat je bv mijn zoon zijn speelgoedhoek op de achtergrond ziet, maar daar blijft het ook bij.

Vandaag wil ik jullie ook graag mijn favoriete filters en apps laten weten, die ik het meeste gebruik om mijn foto's net dat tikkeltje 'sprinkles on a cupcake-proof' te maken ;)
Op Instagram zelf bekijk ik al de filters wel een keertje als ik een foto wil posten, en ik heb ze wel al allemaal al eens gebruikt, maar ik merk dat ik toch vaak kies voor 'Hudson', 'Valencia' en 'Sierra'. 'Lo-Fi' en 'Nash-Ville' zijn ook best leuk!
Je kan nu via instagram zelf ook je foto extra gaan bewerken (via het sleuteltje), om zo nog wat veranderingen aan te brengen.

Naast Instagram zelf gebruik ik ook enkele andere foto-apps (vroeger had ik er een heleboel op mijn iPhone, maar sinds hij gestolen werd, en ik nu maar eentje van 8gb heb, heb ik gekozen om enkel diegene erop te plaatsen die ik echt vaak gebruik, de rest kan ik nog terughalen als ik ze eens nodig heb). Ik heb twee favorieten, de eerste is 'Instacollage' de app die ik gebruik om collages te maken en zo verschillende foto's op één instagram-pic te plaatsen. Ik vind hem heel handig, je kan verschillende kaders en kleuren kiezen, ik kies meestal gewoon voor standaard wit.

Daarnaast gebruik ik ook heel graag Picfx om mijn foto's een beetje bij te werken. Je kan daar ook verschillende filters boven elkaar gaan aanbrengen, en aanpassen in sterkte. Mijn favorieten daar zijn 'Marshmallow' bij Classics, 'Enhance' bij Urban en bij de PFX Film gebruik ik vaak PFX15/PFX15x, samen met PFX30/PFX300 en PFX40/PFX400. Van elke filter breng ik dan een beetje aan (als je op de foto klikt zie je een schuifbalkje verschijnen, en zo kan je de sterkte gaan aanpassen) en je klikt nadien op het plusje om een extra filter toe te voegen.
Hier zie je de originele foto en diegene die ik op instagram plaatste: 
Mijn wallen vallen iets minder op met de filters, haha, en de foto ziet er veel lichter en vrolijker uit, maar verder dan dat is er niets aan veranderd.

Dus filters, extra licht, leuke sets, jaaaa!! maar blijf vooral jezelf in je foto's, met je eigen maten en gewichten, en wees er ook trots op!
Hoe denken jullie hierover? En hebben jullie nog leuke tips, apps, enz om je foto's extra leuk te gaan maken?

Je kan me volgen via instagram onder PetraCupcake