zondag 21 september 2014

How to: Triple Topsy Ponytail


Vandaag deel ik met jullie graag een makkelijk kapsel, waarbij je niet veel tijd of accessoires nodig hebt, maar waarmee je haar er toch net iets meer speciaal uitziet.
Het is een driedubbele omgedraaide paardenstaart oftewel Topsy Tail, maar je kan eigenlijk zelf kiezen hoeveel niveau's je kan gaan toevoegen, of zelf helemaal tot beneden werken. Ik vind het wel mooi zo met drie!Ik haal mijn inspiratie vaak via pinterest, en probeer dan enkele kapsels uit die ik leuk vind en die toch niet al te moeilijk zijn. Ik probeer het het hier even stap voor stap uit te leggen, maar je kan via mijn pinterest-pagina ook naar de foto kijken voor een foto overzichtje.

Het enige wat je nodig hebt is een haarborstel/kam, haarlak en drie elastiekjes. Als eerste ga je dus je haar mooi glad gaan kammen. Daarna ben ik ook nog even mijn haar aan de wortels gaan touperen, om iets meer volume te creëren op de kruin.
Dan begin je aan de staartjes zelf, eerst neem je bovenaan wat haar samen, staartje erin en dan boven het rekkertje maak je een opening in je haar en ga je je staart er terug doorhalen. Dan nog wat haar van opzij bijnemen en bij je bestaande staartje brengen en terug hetzelfde, en dan voor de derde met al je haar. Het mag er gerust een beetje messy uitzien!
Werk af met wat haarlak.

Je kan het nog specialer gaan maken door er bv. bloemetjes aan toe te voegen, of bij de laatste stap je haar allemaal in te stoppen zodat je een soort van dotje krijgt, of je kan ook langs opzij gaan werken of het onderste van het haar verder vlechten, ...
Ik vind het zo al geslaagd en het gaat echt heel snel!
Wat denken jullie ervan?

Bekijk nog meer inspiratie-foto's via mijn pinterest-pagina.

21 opmerkingen:

 1. Heel mooi! Maar jij hebt hier ook het perfecte haar voor! Vind je foto's ook super geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zucht.. mijn comment is ineens weg.. lang geleden sinds dat voor de laatste keer gebeurde!
  Originele comment: mooi, heel mooi. Jij hebt hier ook het perfecte haar voor! Foto's zijn ook super mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi zeg! Prachtig dik haar ook heb je :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk gedaan en wat een prachtige bos met haar heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Keimooi gedaan maar je hebt dan ook prachtig haar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ziet er mooi uit.. ik ga het ook eens proberen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind het echt supermooi :)! Ik ga het snel zelf eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, ik weet het, het blijft een probleem! Maar ik kan ze wel makkelijk terughalen, om de paar dagen doe ik dat bij disqus, dus je hoeft het niet perse opnieuw te schrijven hoor!
  Maar bedankt voor de complimentjes op de post :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. So sweet, thanks! Zou ook perfect lukken bij jou haar, het is ook zo mooi en vol!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ontdek hier altijd de geweldigste kapselideetjes! <2

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Petra, ik ga jou meenemen naar shoots! Jij workdt mijn hairstyliste!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi! Ga ik ook eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hihi, oh wat lief! Zou alvast eens een ervaring zijn, maar of ik er bij anderen zo goed in ben... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. You have gorgeous hair! This hairstyle looks fab and it's really easy to make...I did try it...it's great for work and looks stylish while going out at evening as well...and it's a nice alternative when you have a bad hair day :D

  BeantwoordenVerwijderen

♥ Thanks for visiting my blog! Your comments make me happy ♥


Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, ... Welcome to my beauty, fashion & lifestyle blog. Petra X

Zoeken

Translate

Archives

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Instagram