Mogelijk gemaakt door Blogger.

How to: Triple Topsy Ponytail


Vandaag deel ik met jullie graag een makkelijk kapsel, waarbij je niet veel tijd of accessoires nodig hebt, maar waarmee je haar er toch net iets meer speciaal uitziet.
Het is een driedubbele omgedraaide paardenstaart oftewel Topsy Tail, maar je kan eigenlijk zelf kiezen hoeveel niveau's je kan gaan toevoegen, of zelf helemaal tot beneden werken. Ik vind het wel mooi zo met drie!Ik haal mijn inspiratie vaak via pinterest, en probeer dan enkele kapsels uit die ik leuk vind en die toch niet al te moeilijk zijn. Ik probeer het het hier even stap voor stap uit te leggen, maar je kan via mijn pinterest-pagina ook naar de foto kijken voor een foto overzichtje.

Het enige wat je nodig hebt is een haarborstel/kam, haarlak en drie elastiekjes. Als eerste ga je dus je haar mooi glad gaan kammen. Daarna ben ik ook nog even mijn haar aan de wortels gaan touperen, om iets meer volume te creëren op de kruin.
Dan begin je aan de staartjes zelf, eerst neem je bovenaan wat haar samen, staartje erin en dan boven het rekkertje maak je een opening in je haar en ga je je staart er terug doorhalen. Dan nog wat haar van opzij bijnemen en bij je bestaande staartje brengen en terug hetzelfde, en dan voor de derde met al je haar. Het mag er gerust een beetje messy uitzien!
Werk af met wat haarlak.

Je kan het nog specialer gaan maken door er bv. bloemetjes aan toe te voegen, of bij de laatste stap je haar allemaal in te stoppen zodat je een soort van dotje krijgt, of je kan ook langs opzij gaan werken of het onderste van het haar verder vlechten, ...
Ik vind het zo al geslaagd en het gaat echt heel snel!
Wat denken jullie ervan?

Bekijk nog meer inspiratie-foto's via mijn pinterest-pagina.