Mogelijk gemaakt door Blogger.

Clinique Chubby Stick Sculpting


Oh, ik was zo enthousiast toen ik de nieuwe Chubby Sticks van Clinique spotte. Ze zijn niet voor de lippen (of de wangen of de ogen, want die zijn er ook), maar deze Chubby Sticks zijn speciaal voor het gelaat, een highlighter en een Contour Stick om het gezicht meer vorm te gaan geven. Ontdek hier meer over de Chubby Stick Sculpting Highlight en de Chubby Stick Sculpting Contour.

De sticks zijn heel makkelijk in gebruik, je kan er brede strepen mee maken of ook fijn gaan werken door de zijkant te gaan gebruiken als je ze wat meer uitdraait. Je 'tekent' gewoon met de sticks op je gezicht, en nadien kan je ze makkelijk gaan blenden met je vingers of een kwast.
Je kan het gezicht echt gaan shapen door te spelen met highlights en schaduwen, zoals bv. hogere jukbeenderen creëren, maar ook bv. je neus smaller laten lijken of je gezicht smaller maken, of net breder.

Als ik eerste ga ik aan de slag met de Contour stick, na mijn concealer en foundation. Ik breng deze aan op de vlakken waar ik schaduw en diepte wil creëren. Ik heb een lang gezicht, dus voor mij is het belangrijk mijn  gezicht is minder lang te doen lijken. Daarom breng ik de contour-kleur aan op mijn kin en aan de haarlijn. Daarna ook langs de zijkanten van de neus om deze iets smaller te doen lijken, en onder de jukbeenderen, van de slapen naar de mondhoeken toe, om zo de jukbeenderen beter te doen uitkomen. En daarna grondig de donkere kleur gaan blenden, zodat je geen opvallende kleurverschillen hebt.

De Chubby Stick Highlight breng ik aan na mijn blush. Hij bevat lichtweerkaatsende  pigmenten met parelmoerglans wat zorgt voor een heldere uitstraling. Hij wordt aangebracht op de plekken die je wilt gaan accentueren, zoals de jukbeenderen, de neusrug, onder de wenkbrauwen en net boven de bovenlip. Hij geeft echt een mooie subtiele glans en is heel handig en snel in gebruik, de perfecte highlighter.
De foto's zijn niet zo heel  duidelijk qua voor en na (in het echt is het verschil beter zichtbaar)

Ik gebruik vooral de highlighter dagelijks, de contour stick is meer iets voor als ik wat meer tijd heb.
Wat denken jullie van deze nieuwe Chubby Sticks? Zijn jullie ook zo enthousiast?

Clinique Chubby Stick Scuplting Hightlight & Contour
Verkrijgbaar in de parfumerie of op clinique.be - €25.85/st.