Mogelijk gemaakt door Blogger.

Lenteschoonmaak-tips


Hebben jullie het ook gevoeld? De lente is in het land, en het ziet er naar uit dat hij hier echt wel gaat blijven! Ik kreeg dit weekend alvast de opruim-kriebels, dus misschien moet ik wel eens aan de lenteschoonmaak beginnen, je krijgt en een proper huis en ondertussen doe je echte work-out, perfect om de zomer mee in te zetten! Ik zette alvast enkele tips & tricks op een rijtje:

Bij een lenteschoonmaak is het de bedoeling dat je eens dingen extra gaat gaan aanpakken, zoals de binnenkant van de wasmachine en vaatwas reinigen, de frigo helemaal uitwassen, naast het bedlinnen ook eens de kussens en het donsdeken zelf wassen, dingen weg te gooien, ... Maar hoe begin je nu aan zoiets?

Eerst en vooral is het handig om kamer per kamer aan te pakken. Begin daarbij eerst met het opruimen, dat is eerst een rommeltje maken om alles goed uit te zoeken, dus alle kasten legen en daarbij dingen weg te gooien die je toch niet meer gebruikt en nadien krijgt alles een mooi plekje in een uitgewassen kast. Daarna kan je de meubels zelf gaan afwassen, de grond stofzuigen en als laatste ook dweilen.
Vergeet ook de kleine plekjes niet mee af te wassen, zoals lampen, radiators, ... of kleine dingen te reinigen. Wist je bv. dat je je afwasborstel best elke keer laat meedraaien in de vaatwasmachine, zo is hij terug proper en zijn de bacteriën verdwenen (je kan trouwens best wat niet zo alledaagse items in je vaatwas steken om ze echt eens grondig te reinigen, zoals haarborstels, nadat je de haren eruitgehaald hebt natuurlijk, of je stofzuigerfilters). Ook een keukensponsje kan vol bacteriën zitten ook al ziet het er nog proper uit, een goede tip, maak het sponsje nat en doe het dan twee minuten in de microgolfoven op 800 watt, dat doodt de bacteriën.

Het lijkt allemaal wel een serieuze job, en dat is het ook, maar ik vond op Pinterest best een leuke challenge, de 30-Day Spring-Cleaning Challenge van PopSugar, waarbij je op 30 dagen best heel wat kan gaan doen maar het toch mooi verdeeld is. Er zijn kleine taakjes, die je opzij kan houden voor de iets drukkere dagen, of gewoon meerdere taken op één dag kan doen, zodat je een dagje vrijaf hebt!
Alles is verdeeld volgens ruimte en je kan afvinken wat je hebt gedaan. Je kan er zelf ook nog je eigen draai aan geven, wij hebben bv. geen apart bureau, maar dat is ideaal voor mijn make-up hoekje aan te pakken bijvoorbeeld.

Op Pinterest zijn er trouwens best nog veel handige tips te vinden, ook hoe je bv een bepaald probleem gaat aanpakken, welke producten je gebruikt, ...
Ik ga er echt wel eens werk van maken, wie gaat er nog aan de slag?