Mogelijk gemaakt door Blogger.

Uitgetest: HelloFresh Maaltijdbox


Deze week probeerde ik de HelloFresh maaltijdbox uit, de Veggie variant, met daarin verse ingrediënten voor drie gezonde gerechten. Ik had er al veel over gehoord en was er best benieuwd naar.
Je kan zelf doorgeven wanneer ze de box komen leveren bij je thuis, en dan kan je zelf aan de slag, aan de hand van makkelijke recepten. Deze week in de veggie-box zat de lauwwarme pasta-auberginesalade, kokossoep met rijstvermicelli en Thaise basilicum en paddenstoelenrisotto van orzo met walnoten en grana padano. Extra in de HelloFresh box zat ook een lekker Holy Soda drankje met appel & cranberry.


Ik vond het heel makkelijk om op die manier gezond en vers te koken, net genoeg ingrediënten in huis te hebben die je maar voor één gerecht gebruikt want anders blijf je soms zitten met dingen die je nadien niet meer gebruikt en aan de hand van het recept kon je het ook makkelijk en snel klaarmaken.


Als eerste maakte ik lauwwarme pasta-auberginesalade, daarvoor gebruikte ik pijnboompitten, rode ui, aubergine, romatomaten, volkoren penne, rucola en baba anousche.
Pijnboompitten roosteren en penne koken. Rode ui snipperen en bakken, nadien de aubergine in kleine stukjes toevoegen en acht min bakken, en halverwege de tomaten toevoegen.
Rucola klein scheuren en samen met de baba anousche en de groentjes mengen met de penne en garneren met pijnboompitten.
Ik vond het heel lekker (mijn zoontje iets minder), maar is toch voor herhaling vatbaar.


Als tweede gerechtje maakte ik de kokossoep met rijstvermicelli en Thaise basicilum, daarvoor gebruikte ik gember, rode peper, koolraap, champignons, bosui, kokosmelk, rijstvermicceli, cashewnoten, Thaise basilicum, eieren en groentebouillon.
Ik vond dit een verrassend lekker en best vullend gerecht, wij waren hier allemaal fan eigenlijk.


Als laatste maakte ik de paddenstoelenrisotto van orzo met walnoten en grana padano. Als ingrediënten gebruik je hier ui, bosui, paddenstoelenmix, champignons, orzo, grana padano, walnoten en groentebouillon.
Hmm, ik vond de risotto heel lekker, maar we zijn hier allemaal niet zo een fan van paddestoelen, zo een beetje erbij vind ik best nog oké, maar dit was toch een beetje teveel van het goede.


Ik vind het best een leuk concept, ik zou het nu niet elke week bestellen, maar af en toe is zo een box zeker handig en geeft ook wat variatie als je eens niet weet wat je moet klaarmaken.
Wat denken jullie van zo een maaltijdbox aan huis? Hebben jullie al ervaring?

Meer info op hellofresh.be