Mogelijk gemaakt door Blogger.

Beautytips voor de feestdagen


Als ik dan toch iets geweldig vind aan de koude winter, dan is het wel de gezellige kerst- en eindejaarsperiode. Heerlijk om het huis aan te kleden, zorgen voor leuke cadeautjes, tafels te dekken en lekkere maaltijden klaar te maken (of enkel te eten), maar ook onze looks mogen iets meer sprankelen en opvallen. Vandaag heb ik daarom enkele tips klaarstaan voor een geslaagde make-uplook tijdens de feestdagen. Ik zet er drie op een rijtje, en ben benieuwd welke het best bij jou aansluit.

- Glitter all the Way!
Natuurlijk mogen glitters niet ontbreken, kan het hele jaar door natuurlijk, maar in december en januari toch net iets meer! Goud en zilver, maar ook koper en roze glitters zijn toegestaan.
Kies voor glitters op je nagels, je kan kiezen voor een accentnagel of elke nagel voorzien van een laagje blingbling. Je kan het ook gaan combineren om het iets meer te laten uitspringen. Ik vind gouden glitters heel mooi passen bij rode nagellak, en ziet er ineens ook heel feestelijk uit. Maar bij zwarte nagellak kan je ook helemaal niet fout gaan om glitters in alle kleuren te gaan toevoegen, ik ben fan van zwart met rosé-goud of koperkleurige glitters.

Ik koos zelf nu voor een donkerrode nagellak die ik afwerkte met goud. Op mijn ringvinger ging ik voor een accentnagel volledig in goud. Ik bracht daar eerst een goudkleurige nagellak aan, en daarboven een extra laagje glitter-nagellak. Voor de andere nagels koos ik om de tip te voorzien van gouden glitters, eerst een laagje van ongeveer halverwege de nagel met een fijne, niet zo dekkende glitter, nadien meer op de tip zelf, een meer dekkende glitterlak. Je hoeft natuurlijk geen verschillende lakken in huis te halen, maar de dekking gewoon een beetje gaan opbouwen voor een soort ombre effect.

Daarnaast kan je nooit misdoen om wat glitters aan je oogschaduw te gaan toevoegen, of ook een glitterende lipgloss is een leuk accentje bij je make-uplook.

- A Very Cherry Christmas!
Kerst staat gewoon gelijk aan de kleur rood. Het is een elegante, klassieke, warme kleur die toch wat opvalt. En je kan kiezen voor verschillende tinten, een echt felrood of ga je liever voor een donkerrode, bordeaux kleur, het past allemaal, ook voor je make-up en nagels.
Hierboven maakte ik al gebruik van een rode tint nagellak, in combinatie met glitters, maar je kan je nagels ook gewoon een mooie effen rode kleur geven wat heel elegant is, of ze wat opvrolijken met leuke figuurtjes of gaan voor echte candy cane nagels.
Ook rode lippen zijn heel erg mooi tijdens de feestdagen. Kies je liever niet voor een opvallende ooglook, probeer dan eens je lippen wat extra in de verf te zetten met een rode lipstick, geeft je neutrale look toch direct iets feestelijks.

- It's the Season to be Smokey!
Iedereen kent ze wel, de smokey eyes! Vooral tijdens de feestdagen zijn ze populair, maar niet iedereen durft het te proberen. Wel ik heb goed nieuws, smokey eyes hoeft niet altijd zo dramatisch te zijn. Bij een smokey eye kan je gewoon zelf gaan kiezen hoe donker je je look maakt, maar ook welke kleuren je gebruikt. Traditioneel ga je met zwart of donkergrijs te werk, maar je kan ook voor zachtere, neutrale tinten gaan, die vaak te zien zijn dit jaar bij de kerstcollecties, of wat kleur gaan toevoegen. Een tip, koop een setje maar daarin vier oogschaduwkleurtjes, meestal bevatten die een hele lichte kleur, en drie gelijkaardige kleuren van lichter naar heel donker. Een eyeliner/oogpotlood is ook een must bij deze look.

Hoe ga je nu juist te werk voor een smokey eye? Je kan kiezen voor twee varianten:
1. Je brengt de donkere kleur aan op je volledig bewegend ooglid, en gaat het daarna lichter gaan maken naar de wenkbrauwen toe. Daarbij ga je eerst met een donker oogpotlood langs de bovenste wimperrand, en ga je met donkere oogschaduw die lijn gaan blenden en de donkere kleur zo over je volledig ooglid aanbrengen. De lichtere kleuren breng je daarboven aan. De kunst is heel wat te blenden, zodat de hardheid van de kleuren in elkaar opgaan.
2. Anderzijds kan je kiezen om de buitenste ooghoek te gaan aanzetten met een donkere kleur, daarbij werk je dus van licht naar donker van binnen naar buiten. De hele lichte kleur ga je aanbrengen juist onder je wenkbrauw, en op je binnenste ooghoek. Dan ga je naar je drie kleuren, je start met de lichtste kleur die je op je ooglid aanbrengt van de binnenhoek tot ongeveer aan het midden. Dan neem je de tweede kleur (dat kan in een gelijkaardige tint, of kan ook een opvallender kleuraccent zijn), die breng je aan van het midden tot de buitenste ooghoek, zorg ervoor dat je beide kleuren mooi blend, dus dat je geen plotse overgang ziet van licht naar donker. Daarna breng je de zwarte of de donkerste kleur aan, dit in de buitenste ooghoek in een v-vorm. Zorg er hier ook terug voor dat de kleuren goed geblend worden, tot in de arcadeboog. Je kan nadien ook kiezen voor een eyeliner.
Ook onder het oog voorzien we een donkere kleur, je gaat daar eerst een oogpotlood gaan gebruiken, en die nadien wat gaan uitwrijven met een borstel en de donkere oogschaduw, het mag allemaal niet te strak voor dat smokey effect.
Het is niet makkelijk om uit te schrijven, maar ik probeer toch zo wat de stappen duidelijk te maken.
Ik maakte twee looks, met dezelfde kleuren (linkse palette op vorige foto), op de verschillende manieren. Je zal zien dat de twee methode iets lichter is, en als je dan nog voor lichtere kleuren gaat, is het resultaat nog natuurlijker. Je kan ook alles net iets donkerder gaan aanzetten, volgens wat je zelf verkiest.

Nog een tip, ga zeker eens op zoek op pinterest of you tube, daar vind je tal van voorbeelden en stap voor stap foto's en filmpjes van hoe je te werk kunt gaan.

Zo, hopelijk vonden jullie het een leuk artikeltje met enkele handige tips!
En, gaan jullie voor glitters, rode lippen of smokey eyes, of wat is jouw favoriete feestlook?

Ik schreef dit artikeltje ook voor de campagnewebsite www.wintergids.be, in samenwerking met De Standaard, waar er deze week ook een linkje naar mijn artikel en mijn blog in verscheen.