Mogelijk gemaakt door Blogger.

#myvitabreak - week 4


Het zit erop, de #myvitabreak challenge van Danone en Vitalinea Plus waar ik vier weken lang aan heb deelgenomen. De bedoeling was aan de hand van leuke opdrachten te zorgen voor een gezondere levensstijl, door op zoek te gaan naar een goed evenwicht tussen gezonde voeding, beweging, beter slapen, ontspanning,... Nadien kon je je ervaringen delen met de hashtag #myvitabreak zodat iedereen er inspiratie kan uithalen.
Ik zet nog graag een overzichtje van de laatste week op een rijtje:

- Dag 1: Start je werkweek vol goede moed!

Breng wat orde in je waslijst aan deadlines en hectisch werkschema. Enkele voorbeelden kunnen zijn: Probeer geen projecten aan te nemen die geen meerwaarde bieden, bekijk je mails op vaste tijdstippen, schrijf je to-do's neer, ...
Ik heb niet echt een kantoorjob, maar zou in mijn blog-schema wel wat meer orde kunnen brengen, want de laatste tijd zit ik wat achter en heb ik nog zoveel te doen! Ik heb het die maandag niet echt kunnen inplannen, maar moet er nu wel dringend eens tijd voor maken, want de maand december is superdruk en anders ga ik er niet geraken, toch niet zonder heel wat stress!

- Dag 2: Touwtjespringen

Beweging is heel belangrijk! Ik ga sowieso op donderdag sporten, maar er zat een springtouw in ons week 4-pakketje. Ik heb het al af en toe eens bovengehaald, nostalgie, maar het is vooral the little guy die er verzot op is!

- Dag 3: 'hangry'

Nieuw woord in onze woordenschat, hangry, oftewel slecht gehumeurd rondlopen als gevolg van honger. Iedereen kent dit fenomeen ondertussen wel al, haha. Zorg steeds voor een gezonde lunch, en grijp naar een gezond tussendoortje, om dat hongergevoel de baas te kunnen en daardoor ook beter gezind te zijn.

- Dag 4: Desk Detox!

Regelmatig je bureau eens opruimen doet wonderen voor je productiviteit, dus als jouw bureau een slagveld lijkt, neem die dan zeker eens onder handen. Deze was voor mij niet echt van toepassing, maar vind het wel een leuke tip!!

- Dag 5: Hello Weekend!

Aan het einde van een stressvolle week, is het zo uitkijken naar die vrijdagavond, naar het begin van het weekend. Probeer het weekend in te zetten met wat me-time, zoals je outfit uitkiezen, nagels lakken, ga gezellig iets eten, ... Kortom, zorg voor voldoende ontspanning!

- Dag 6: endorfines

Endorfine is het plezier- en relaxhormoon, dus na een hele week stilzitten op het werk kan je tijdens het weekend misschien eens tijd maken om wat endorfines aan te maken, door bv te gaan zwemmen of een stevige wandeling te gaan maken. Ik heb zaterdag nu niet echt zoveel aan sport gedaan, maar stilzitten dat lukt nooit voor mij, ben elke dag wel in de weer!

Zo, het zit erop! Deze week heb ik niet zoveel kunnen afchecken, maar ik moet zeggen, in het algemeen heb ik best wat leuke tips opgedaan, dingen die ik ga blijven volhouden en ook meer bij dingen stilgestaan die echt belangrijk zijn in een gezond en gelukkig leven.
Voor mij enkele dingen die toch blijven hangen zijn, ik drink veel meer water, ik geniet ervan om zelf soep te maken (superhandig ook als de eerste honger begint toe te slaan), af en toe eens wat vroeger in bed kruipen of een rustmomentje inlassen 's avonds met een magazine zijn toch een aanrader (ook al komt het er niet zo vaak van bij mij, ik merk wel dat ik er eens tijd voor moet maken), een wandeling in de natuur kan zo'n deugd doen, die relaxmomentjes zijn af en toe toch eens welkom, zonder je daarover schuldig te voelen, ...
Oh, ik kan wel blijven doorgaan!! Lees hier nog eens alle artikeltjes op mijn blog over de #myvitabreak, of kijk op vitalinea.be voor de ervaringen en foto's van alle deelnemers.

Ik hoop stiekem dat er snel nog een editie komt, ik doe zeker mee dan! Hopelijk hebben jullie er ook iets van opgestoken, en vonden jullie het leuk om volgen!