Mogelijk gemaakt door Blogger.

DIY: kerstcadeautjes


Geïnspireerd door Princess Misia én pinterest, wou ik al lang eens wat gift jars gaan maken, zelfgemaakte kerstgeschenken, die superleuk zijn om af te geven, gewoon omdat ze iets persoonlijker zijn, en de personen die ze ontvangen er echt wel iets aan hebben.
Ik heb zoveel leuke ideetjes gevonden, heb er twee zelf uitgeprobeerd, maar ik geef ook nog enkele andere ideeën mee...

Mijn eerste is de Hot Chocolate Gift Jar. Supersnel gemaakt, en heel leuk als je weet dat de persoon in kwestie graag warme chocomelk drinkt. Eigenlijk zorg je voor een leuke pot, je doet er wat cacao-poeder in en bovenaan vul je op met mini-marshmallows. Ik werkte af met een candy cane aan de buitenzijde. Je kan er gerust nog een extra laagje chocolade-schilfers gaan indoen.
Dit is op zich al leuk om af te geven, maar je kan ook nog een leuke kerst-tas gaan zoeken en die erbij geven!

Als tweede ging ik voor de Christmas Cookie Gift Jar, met zelfgemaakte of gewoon gekochte kerstkoekjes, in een mooie voorraadpot. Je geeft dan niet enkele lekkere koekjes cadeau, maar hebben ze ook een leuke pot voor de keuken die ze zelf opnieuw kunnen gaan opvullen.
Nog een leuk idee, en wou ik ook graag gaan doen maar wegens tijdgebrek is het er toch niet van gekomen, is gewoon de pot opvullen met alle ingrediënten om zelf koekjes te gaan bakken (behalve dan eieren ofzo), je hangt er dan een papiertje aan hoe ze juist te werk gaan en werkt af met een koekjesvorm.
Gifttag te koop bij Wander&Co

Nog enkele leuke ideetjes zijn een Manicure Gift Jar, met daarin nagelverzorgingsproducten en een leuk kleurtje nagellak, een Scrub Gift Jar, met zelfgemaakte scrub, al dan niet in verschillende kleurtjes boven elkaar, of een Icecream Box, niet in een jar maar dan een leuke doos met allerlei leuke ijsjes-benodigdheden, zoals sprinkles en andere toppings, koekjes, kommetjes, lepels, ijsschep, ...
Martha van Princess Misia deed onlangs ook een leuke workshop food gifts in samenwerking met UGG Benelux en maakte ze oa. kruidenzout, olijfolies, granola, mango- en kokosthee en donkere chocolade met noten en superfoods (kijk hier voor de recepten), allemaal ook heel leuk verpakt als geschenkje!

Wat denken jullie van zelfgemaakte cadeautjes, zou je ze zelf graag ontvangen, of heb je ze al een gemaakt? Nog ideetjes, deel ze gerust bij de comments!