Mogelijk gemaakt door Blogger.

Disneyland Paris Ice Dreams - IJssculptuur Antwerpen


Het is weer zover, de winter staat voor de deur, de kerstmaand is van start gegaan, en ook de Disney ijssculpturen kan je weer gaan bezoeken! Deze maal zak je niet af naar de kust, maar kan je in Antwerpen of Luik terecht. De deuren zijn sinds zaterdag open, maar vrijdagavond mochten we, op een speciale VIP avond, inclusief Mickey en Minnie die helemaal vanuit Parijs langsgekomen waren, al eens een kijkje gaan nemen, dus ik neem jullie graag even mee...

Je komt er binnen in een zaal die heel erg mooi en gezellig is ingericht met kerstbomen en kroonluchters, waar je voor en na de tour een drankje kan drinken. Opwarmen beter gezegd met koffie of warme chocomelk, en ze hebben ook warme wafels!! Is wel nodig want niet vergeten, het is er -6°.

Nadien was het dus tijd om de koude in te duiken, en ondergedompeld te worden in de wereld van Disney, maar dan volledig in IJs! Prachtig gedaan, de details waren geweldig en er waren ook heel wat figuren te zien, van de prinsessen tot de hele Frozen-bende, maar ook Ratatouille was van de partij, Maleficient, Alice in Wonderland en echt zoveel meer. Het kasteel kon natuurlijk niet ontbreken, maar je zag ook de toren van Rapunzel, de piratenboot, ... Kortom, zeker de moeite waard om eens langs te gaan.

Er is ook een echte ijs-glijbaan (die ging echt snel, believe me), een bar met drankjes uit echte ijs-glaasjes, en er staan overal bankjes om even uit te rusten, en ze bevatten een heerlijk pelsje om je toch een beetje warm te houden.
We werden ook tegengehouden door Frank Molnar en cameraman, die ons enkele vraagjes stelde over het ijsculptuurfestival, dus benieuwd hoe dat eruit gaat zien!

Zeker een aanrader als je het ons vraagt, dus een weekend-uitstapje of misschien wel voor in de komende kerstvakantie, je kan nog tot 11 januari 2015 terecht in zowel Antwerpen als Luik. Meer info trouwens vind je op ijs.be.
Wat denken jullie ervan?

Bedankt aan Disney voor de fijne avond, proficiat aan het Ice Dreams team voor hun supermooie werk en ook bedankt aan Kim van It-Girl voor een gezellige avond samen en de laatste drie foto's, ze zijn leuk!