Mogelijk gemaakt door Blogger.

Broodpudding met Kokosbloesemsuiker


Vandaag heb ik voor jullie een supermakkelijk receptje voor een heerlijk dessert of tussendoortje, én daarbij is het ook nog iets gezondere versie broodpudding aangezien ik bruine suiker vervangen heb door kokosbloesemsuiker. Het is en blijft wel een suiker, afkomstig van de zoete nectar uit de bloemen van de kokospalm, maar het is een ongeraffineerde suiker waardoor ze langzaam in het bloed opgenomen worden zodat ze veel langer energie geven. Daarnaast bevat hij ook goede voedingsstoffen zoals B-vitaminen, magnesium, ijzer, zink en kalium.
Maar nu over naar het receptje:

Toen ik op zoek was op internet heb je best heel wat verschillende manieren om broodpudding te maken, sommige met meer of minder ingrediënten, en je kan ook zelf wat kiezen wat je eraan toevoegt.
Vorige week maakte ik dezelfde broodpudding met bruine suiker (wat natuurlijk ook heel lekker was), maar ik gebruik sinds deze week kokosbloesemsuiker (ik gebruik het Supersweet poeder van Biotona) in mijn smoothies en yoghurt, dus ik dacht, laat ik het bij de broodpudding ook eens proberen, en het was best een succes!

Wat heb je nodig voor de broodpudding?
- 600 ml melk (gewone melk of soyamelk)
- 150 g kokosbloesemsuiker (al kan je evengoed bruine suiker gaan gebruiken)
- enkele druppels vanillearoma
- theelepel kaneel
- +/- 400 g oud brood, speculoos (ik gebruikte deze twee, maar je kan gerust ook nog peperkoek toevoegen, restjes koek, ...)
- 3 eieren
- rozijnen en cranberries (of één van beide)

Hoe ga je te werk?
- Je brengt de melk samen met de suiker, vanille en de kaneel aan de kook.
- Ondertussen doe je het brood ed in kleine stukjes (tip: neem de bakvorm die je gaat gebruiken en vul deze met het brood, wanneer de bakvorm vol is weet je dat je genoeg brood hebt).
- Giet het melkmengsel over het brood, goed mengen en even laten rusten.
- Kluts de eieren en giet ze bij het brood, nadien ook de rozijnen en cranberries, en alles goed mengen.
- Giet in de bakvorm en plaats het 1uur in een voorverwarmde oven van 180° (voor kleine versies zoals op de foto (de mini-cake vormpjes komen van meincupcake.de) haal je ze er na 20-30 minuutjes uit).

Smakelijk!